irpin.at.ua
Пт, 19.04.2024, 14:50
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гость | RSS

Меню сайту

Categories
Бізнес [13]
новини бізнесу
Економіка [51]
Новини економіки
Спорт [30]
Новини спорту
Політика [84]
Новини політичного життя
Новини Приірпіння [119]
Цікаво!!! [57]
Досьє Ірпінчан [14]
Досьє Українців [6]
Досьє [7]
Нерухомість [6]
Освіта [4]
Культура [18]
Тут все, що стосуєтья подій в світі культури, причому не тільки Ірпеня, а в Ойкумені

Mini chat
100

Counter

Головна » 2009 » Лютий » 22 » А громадськість таки має свою думку
А громадськість таки має свою думку
15:17

Як ми вже писали, історико-краєзнавчий музей не може працювати внаслідок спротиву відділу культури в особі завідуючого відділом Сичук рішенню суду про поновлення на роботі директора музею Анатолія Івановича Зборовського. Небайдужа громадськість почала збирати підписи пвд таким листом:

"Міністрові культури України
Копії: Секретаріат Президента України, 
Генеральна прокуратура України ,
Київська обласна державна адміністрація,
міськрада м. Ірпінь, редакції газет
Громадянин: Паламарчук Володимир Дмитрович, 
м. Ірпінь, Київської області, вул. Паламарчука, 45


ЛИСТ-СКАРГА


Ми, жителі міста Ірпінь, що на Київщині, обурені і занепокоєні тим, що відбувається навколо місцевого історико-краєзнавчого музею. На протязі досить тривалого часу – 20 років цей музей був під керівництвом Анатолія Івановича Зборовського – щирого патріота нашого міста і України, неабиякого спеціаліста-краєзнавця, аж до його брутального звільнення. Звільнили його за те, що не погоджувався на перенос музею з центру міста на околицю, про що давно ходять чутки містом і були вже спроби це зробити. Зараз музей знаходиться в дуже хорошому місці, яку, очевидно ж, дуже комусь потрібне.
Ірпінський суд поновив Анатолія Івановича на посаді з відшкодуванням вимушеного періоду безробіття. Але завідуюча відділом культури Ірпінської міської ради, пані Сичук, яка змушена була на вимогу судового виконавця поновити на роботі Анатолія Івановича і не приховувала, що працювати йому не дасть. Навіть поновлення на роботі Зборовського відбулося з порушенням Закону, бо звільняли його з музею, а поновили на роботі за столом у відділі культури. Чи причетна до цього Ірпінська влада? Напевно, бо пані Людмила веде себе по хамськи, явно відчуваючи за собою підтримку. Я сам був свідком цього. Вона визначила йому „робоче місце” у відділі культури, за півтора кілометра від музею і поставила вимогу, щоб він був на робочому місці в робочий час. Отже, в музей директорові музею ходити – зась, так само, як і приймати відвідувачів. У випадку, якщо Анатолій Іванович захоче піти в музей, директором якого він є, йому ставитиметься прогул. Такий примітивний механізм для наступного звільнення вона вирішила застосувати, знаючи, що Зборовський не зможе не бувати в музеї. Отже, на роботі формально поновили, а працювати не дозволяють. 
Це свідчить або про повну некомпетентність завідуючої відділом культури, як адміністратора, або про свідому спробу перешкодити роботі музею. В обох випадках, вона ніяк не може бути тим чиновником, який займається культурою міста і вимога звільнити її із займаної посади за невідповідністю чи за нехтування обов’язками видається як закономірною, так і справедливою."

Активісти надіються хоч таким чином добитися того, що культурний заклад зможе повноцінно працювати!

Володимир Паламарчук

Категорія: Культура | Переглядів: 994 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Друзі сайту

Архів записів

Copyright MyCorp © 2024