irpin.at.ua
Пт, 26.04.2024, 19:47
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гость | RSS

Меню сайту

Categories
Бізнес [13]
новини бізнесу
Економіка [51]
Новини економіки
Спорт [30]
Новини спорту
Політика [84]
Новини політичного життя
Новини Приірпіння [119]
Цікаво!!! [57]
Досьє Ірпінчан [14]
Досьє Українців [6]
Досьє [7]
Нерухомість [6]
Освіта [4]
Культура [18]
Тут все, що стосуєтья подій в світі культури, причому не тільки Ірпеня, а в Ойкумені

Mini chat
100

Counter

Головна » 2009 » Червень » 24 » Земельна буча в Бучі
Земельна буча в Бучі
17:58
Пристрасті навколо надання землі особливо гарячі біля столиці. Нещодавно їх спалах відбувся в молодому місті Буча.
12 червня тут відбулися громадські слухання про надання 8 гектарів землі якомусь ТОВ «Червонная Русь» для будівництва вищого навчального закладу. Пікантність ситуації полягає в тому, що ВНЗ будуватиме Росія.
Міськвиконком на чолі з головою Анатолієм Федоруком хоче надати землю. Адже «Червонная Русь» обіцяє заодно й спорудити нове приміщення для школи №1. це рішення підтримують представники БЮТ і Партії Регіонів. Проти виступає група депутатів Бучанської ради «Правиця», партії «Пора», «Свобода», Народна партія, Конгрес українських націоналістів, «Наша Україна», Рух, Партія малого і середнього бізнесу України і Комітет виборців України.
Представник посольства Російської Федерації Віктор Богач сказав, що Росія не втручатиметься в навчальний процес. Основою професорсько-викладацького складу будуть українці. Викладачі з Москви і Оксфорду приїздитимуть у Бучу на місць-два приймати екзамени. Випускники отримуватимуть три дипломи – український, російський і західного зразка. Щодо останнього ведуться перемовини. Але ще навіть невідомо, що це буде за навчальний заклад. Ініціатори будівництва називають його навчальним центром. Віктор Богач повідомив, що навчальний заклад швидше за все буде гуманітарним. Там навчатимуть менеджменту, бухгалтерії тощо. 
Однак бучанці вже мають гіркий досвід. Свого часу «Київміськбуд» обіцяв побудувати і школу, і церкву, і підземний перехід. Де вони? Немає.
ТОВ «Червонная Русь» не має ліцензії ні на будівництво, ні на освітню діяльність, ні іншої відповідної документації. Жодної копійки на будівництво школи в проекті договору не передбачено. Там тільки зазначено, що «Червонная Русь» шукатиме інвесторів. А статутний фонд цієї компанії становить 54,5 тисяч гривень, і зареєстрована вона в Києві.
До того ж, будівництво планується в рекреаційній лісово-парковій зоні, до якої належить і парк Булгакова (на початку ХХ століття родина тоді ще майбутнього російського письменника М. Булгакова мала тут дачу).
Для підготовки рішення громадських слухань було створено погоджувальну комісію, до якої призначено п’ять представників міськвиконкому і обрано п’ять депутатів.
Загалом, дебати тривали п’ять годин, а потім раптово погасло світло.

Анатолій Зборовський


Категорія: Новини Приірпіння | Переглядів: 1200 | Додав: admin | Теги: корупція, мер, Федорук, Земля, Буча | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 Віктор  
0
Автор дуже вірно написав: "8 гектарів землі якомусь ТОВ «Червонная Русь»". Невідомі нікому діячі розписали про кренделі небесні. Якщо з цього нічого не вийде, то ніхто не відповідатиме, а 8 га вже "освоять" і назад їх вже не повернеш.
Вже наділили. У людей знову не спитали. Ріжки та ніжки вже залишилися від Бучі.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту

Архів записів

Copyright MyCorp © 2024