irpin.at.ua
Ср, 24.04.2024, 20:24
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гость | RSS

Меню сайту

Categories
Бізнес [13]
новини бізнесу
Економіка [51]
Новини економіки
Спорт [30]
Новини спорту
Політика [84]
Новини політичного життя
Новини Приірпіння [119]
Цікаво!!! [57]
Досьє Ірпінчан [14]
Досьє Українців [6]
Досьє [7]
Нерухомість [6]
Освіта [4]
Культура [18]
Тут все, що стосуєтья подій в світі культури, причому не тільки Ірпеня, а в Ойкумені

Mini chat
100

Counter

Головна » 2011 » Жовтень » 4 » Aditum nocendi perfido praestat fides
Aditum nocendi perfido praestat fides
17:43
Aditum nocendi perfido praestat fides*

«Нічого не зміниться, поки ми не навчимося якось керувати цією волохатою, похмурою, нахабною, ледачою, хитрою мавпою, яка сидить усередині кожного з нас. Поки не навчимося якось виховувати її, або втихомирювати, або хоча б дресирувати, або обманювати ...
Адже тільки її передаємо ми своїм дітям і онукам разом з генами. Тільки її ... і нічого іншого» (Борис Стругацький, письменник.)


Чесно кажучи, після обрання діючого депутатського корпусу, де арифметичну більшість складають депутати попередніх скликань, з заплямованою репутацією, а також депутати що всіляко хочуть підкреслити свою відданість «теперішнім розпорядникам матеріальних ресурсів Громади», я не маю будь яких ілюзій щодо покращення життя Коцюбинської Громади не те щоб СЬОГОДНІ але навіть в НАЙБЛИЖЧОМУ МАЙБУТНЬОМУ.

Коли я кажу про Громаду, то я не маю на увазі Громаду як окремих суб’єктів етносу проживаючого на окресленій території, що мають депутатські мандати, або наближених до «влади імущих». Я кажу про Громаду як таку собі спільноту пересічних коцюбинчан, що переймається схожими соціальними проблемами, ходить одними вулицями , та виховує дітей в спільних садочках і школах, тобто творить гармонію на власній землі.

Я свідомо відділяю ці два поняття, бо так склалося не тільки в Коцюбинському, але і в цілому в Україні, коли обрані «слуги народу», в силу певних обставин забувають про свою місію і відповідальність, перед обравшими їх громадянами та вважають саме себе і винятково тільки себе виразниками інтересів Громади.

Чергова дев’ята сесія Коцюбинської селищної ради була тому підтвердженням.

Не буду оповідати про весь шестигодинний марафон, але акцентую увагу на деяких моментах.

Лаконічний звіт Пушанко про тарифну політику комунальної служби та підвищення вартості комірного для населення пройшов майже без ексцесів. Депутати наче зачаровані шаманством Садовського, що в процесі доповіді , постійно «навіював думку» про реальне покращення роботи УЖКГ Біличі, були схожі на героїв відомого мультфільму загіпнотизованих удавом Каа(не забуваймо що сталось потім з тими «вдячними» слухачами). А «намагання» деяких депутатів прокоментувати різке зростанням вартості комірного без покращення якості надаваних послуг, виглядало наче розмова з самим собою перед дзеркалом, коли ти можеш покритикувати і Президента .., без шкоди для останнього.

Споглядацька та очікувальна позиція більшості депутатів стає все більше типовою для нашого депутатського корпусу. Говорити говорять, але нічого при цьому і не намагаються змінити. А ви, шановні коцюбинці, оплачуйте і надалі зростаючі ціни...! Очевидно процес «прітірки дєпутатов» про який наголошував один із відомих Коцюбинських очільників вже «не за горами». «А що потім»?- запитаєте ви. А потім: «ховайся Коцюбинська Громадо»! …та може я перебільшую?

Єдиний позитив в тарифному питанні, то це обіцянки депутатів зустрітися з виборцями та обговорити з ними ці тарифи! А чи не запізно? Та і мало віриться в таке широке обговорення - бо депутати ж не дурні - щоб ризикувати своїм здоров’ям! Бо є врешті і небезпека - можна не встигнути втекти від розлючених виборців...

Бюджетні питання , як завжди, пройшли без «запеклої дискусії» та «боротьби задекларованих перед виборами програм », що підтвердило довіру депутатів до Голови постійної комісії з питань планування, бюджету, фінансів і цін – Настенко Г.М., з чим я її і поздоровляю.

Цікавіше було при розгляді Земельних питань та питань Приватизації.

Думаю ні для кого вже не секрет , що всі важливі «земельні» рішення в СелРаді «розробляються» регіональним квартетом «детей лейтенанта Шмидта»: Євстєфєєвим, Ковтачем , Садовським та Боримським. Я поставив цих «лісових ідеологів» в порядку значущості, на мою думку, у вирішенні земельних питань. Нехай не дивується читач третьому місцю Садовського, бо роль і значення прийшлого Євстєфєєва, нам з вами, ще треба усвідомити.

Отже, декілька коротких ЧОМУ по винесених на затвердження рішеннях:

- Чому ТОВ «Аверс-Сіті» , власнику ЖК «Коцюбинський», БЕЗКОШТОВНО передається земельна ділянка 9,3сотки? Скажете мала діляночка? Як подивитись(вартість сотки в межах Коцюбинського складає мінімум 7000доларів США. А значить 9,3*7000$=65100$* курс8=520 800, 00грн:)!!! Громаді, що не потрібні кошти? Думаю розвиткові спорту селища вони не завадили би!
- Чому НВП «Гарант-94» , надано право викупу земельної ділянки в 14 соток, та за якою ціною? Невже регулярні орендні платежі зайві в бюджеті селища, враховуючи той факт що вартість землі постійно росте і продати можна в майбутньому! А може НВП «Гарант-94» основне бюджетоутворююче підприємство регіону? Ні. То чому ж такі привілеї?
- Чому утаємничений ТОВ «Бік Благобуд» та голова профільної комісії Євстєфєєв, на скандальних земельних ділянках в прадавньому Коцюбинському лісі будуть планувати, а в подальшому і забудовувати ліс багатоповерхівками? При цьому Євстєфєєв ще і контролюватиме виконання цієї оборудки з боку Коцюбинської Громади! Може Євстєфєєв розповість Громаді про свою причетність до ТОВ «Бік Благобуд», та чи не вбачає Селищний голова Садовський конфлікту інтересів в такій загадковій співпраці? Куди будуть виводитись каналізаційні стоки від цього майбутнього мікрорайону? Чи не буде повторення колапсу з ЖК «Коцюбинський» коли введення в експлуатацію тільки першої секції паралізувало майже все селище!

- Чому на розгляд сесії виносяться резонансні стратегічні питання, не включені в порядок денний сесії, такі як: Благоустрій вулиць; Розробка проекту будівництва дороги; Подеревна зйомка міжквартальних проїздів тощо.
- Чому для винесення на сесію резонансних стратегічних питань достатньо «рішення» сумнозвісної групи «Спільна мета». Невже думка інших депутатів не цікавить Селищного голову, а регламентна комісія не вбачає в цьому порушення регламенту ?

Чи не забагато чому, як для однієї сесії? Як відомо, нічого не відбувається з нічого і нічого не з’являється з нізвідки!
Все має причино – наслідковий зв’язок. Чи можемо ми виправдати депутатів що зраджують нас постійно? Бо коли депутат голосує не розібравшись в питанні, це так само зрада!

Чому більшість депутатів дозволяють собою маніпулювати?

Чому депутат Коваленко К.М. , з мого виборчого округу №4, після скандальної лютневої сесії «що захистила» утаємничені Житлово Будівельні Кооперативи, отримавши від виборців вимогу не голосувати по резонансних питаннях без погодження з Громадою вже на наступній сесії голосує за аналогічне сумнівне рішення по ЖБК «Коцюбинське»?
Хто давав право депутату Коваленку К.М. голосувати позитивно по рішенню щодо забудови прадавнього Коцюбинського лісу багатоповерхівками в поточній дев’ятій сесії СелРади?

Чому один з депутатів , чий виборчий округ межує з прадавнім Коцюбинським лісом, заявив мені що голосуватиме за забудову лісу багатоповерхівками, обома руками, бо хоче щоб ЙОГО діти будувались в прадавнім Коцюбинським лісі, а не десь в Бородянці. Але чи подумав він про інших дітей, батьки яких не мають депутатських мандатів як у нього?

Чому один з депутатів із суміжного з моїм депутатського округу, на мій закид про непрозорість винесених на затвердження питань, відповів: «хто захоче, той дізнається», забувши при цьому що більшість його виборців це літні люди, які вже фізіологічно не здатні відслідковувати карколомні «земельні кульбіти теперішніх розпорядників матеріальних ресурсів Громади»?
Такі виборці потребують регулярного інформування та погодження резонансних питань.

Що має ще статись, щоб депутати нарешті перестали обслуговувати один одного та сторонніх зайд які постійно грабують Коцюбинську Громаду?
Риторичні питання…

Зроблю також коротку ремарку на неочікуваний візит депутата КОР від Партії Регіонів Наталії Семко. Мова йшла про освоєння коштів виділених на очищення лісового озера. Виділення КиївОблРадою коштів на очистку лісового озера це дуже добра справа, але освоєння цих коштів без врегулювання проблеми каналізаційних стоків по вулиці Шевченко, не матиме очікуваних результатів, та і запевнення Семко в залученні інвесторів які доплатять 70% вартості проекту виглядає малоймовірним.
Планування та розуміння цього проекту, на мою думку, є прямою відповідальністю Селищного голови та Виконкому СелРади, до звіту якого я і підійшов.

Звіт виконкому Коцюбинської селищної ради очікувався давно.
Так давно, що навіть відкладався у часі.

Власне сам звіт озвучений Краєвською С.О. нагадував мені типовий звіт заводського профкому в совєтські часи, коли теза «у нас все хорошо, а у вас разве нет?», була основною тезою «социалистического плюрализма мнений». Згідно такої логіки, коли члени виконкому задоволені своєю роботою, то і всі інші повинні задовольнитись.

Особисто мене, в цій частині сесії , приємно здивував депутат Черніков . Може ж таки п.Сергій ставити лаконічні та чіткі питання, коли схоче!
Черніков: -«В чем суть Выконкома? Стало ли людям жить лучше?».
У відповідь: НІМА СЦЕНА!!!
Потім , звичайно, були виправдання, намагання «обуздать несдержанного члена группы Спильна Мета», але питання , як на мене «не в брову , а в око».
Зрозуміло, що конкретики по суті питання ми не почули, тож нехай виборці самі дадуть відповідь на питання чи живеться їм краще.

Дозволю собі тільки привести порівняльний приклад:
В кінці вересня поточного року Львівська міськрада, за поданням фракції ВО «Свобода» розпустила міськвиконком тільки за те, що виконавчі органи міста не доклали достатньо зусиль щоб оптимізувати двоставковий тариф на тепло.
Голова фракції ВО "Свобода" в львівській міськраді Руслан Кошулинський зазначив , що виконавчі органи не змогли протистояти постійному зростанню вартості тарифів на комірне, тому роботу міськвиконкому треба визнати незадовільною, та розпустити останній.

Роботу ж Коцюбинського виконкому депутати визнали задовільною! Тобто все добре!

А чи визнає Коцюбинська Громада роботу всієї Коцюбинської влади хоча б задовільною?


І на останок :

Пам’ятаймо, що Бог створив людину вільною, проте люди постійно, подібно стадним тваринам, дозволяють заганяти себе в стійло, в якому стираються особистісні переваги, а ступінь свободи обмежується кордонами самого «стійла» ...
Бути загнаним в стійло за власної згоди - чи не це верх приниження, та втрата людської подоби? То може вже прийшов час нарешті оволодіти цією «волохатою внутрішньою мавпою» що змушує нас втрачати людську подобу та гідність, заради наших дітей та онуків?


Що скажете ..?

Ігор Домбровський.

P.S. зізнаюсь, що не хотів коментувати вчинок депутата Бєлова щодо перебіжництва в просадовську групу «Спільна мета». Пристосуванство завжди викликає відразу. Хоча у такого типу «завбачників» завжди на поготові пояснення: « вчасно передбачити не значить зрадити…».

Хочу тільки звернутись до виборців будинку на вул.Паризької Комуни 5.

Шановні односельці, гарний менеджер не завжди гарний депутат.
Менеджменство це із сфери заробітчанства, отримання вигоди та прибутку. Депутатство ж із сфери наставництва, піклування та милосердя.
Чи не помилились ви з вибором?

* Довіра, надана підступному, надає йому можливість шкодити.
Категорія: Новини Приірпіння | Переглядів: 1742 | Додав: irpin | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 3
3 LEX  
0
Банду Геть!!! І нехай біснуюють наші вороги!!! smok

2 Тамара  
0
Да уж! Я вижу в Беличах все обстоит печальнее чем в Ирпене!

1 Севастополец  
0
Во Игореня дает! Правильно-никакой пощады. cranky

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Друзі сайту

Архів записів

Copyright MyCorp © 2024