irpin.at.ua
Чт, 28.03.2024, 19:55
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гость | RSS

Меню сайту

Categories
Бізнес [13]
новини бізнесу
Економіка [51]
Новини економіки
Спорт [30]
Новини спорту
Політика [84]
Новини політичного життя
Новини Приірпіння [119]
Цікаво!!! [57]
Досьє Ірпінчан [14]
Досьє Українців [6]
Досьє [7]
Нерухомість [6]
Освіта [4]
Культура [18]
Тут все, що стосуєтья подій в світі культури, причому не тільки Ірпеня, а в Ойкумені

Mini chat
100

Counter

Головна » 2012 » Березень » 12 » Ера свинопасів.
Ера свинопасів.
19:50
Найшовсь таки один козак
Із міліона свинопасів….
Т. Шевченко, "Юродивий"


Якось потрапила мені до рук газета "Західне передмістя Києва" (№6(8) вiд 9 березня 2012 року). Такі десятками з'являються перед виборами і благополучно зникають після.
Так от – уже почалося!
І чим ближче до осені, тим палкіше нас "любитимуть" з екранів телевізорів, зі шпальт газет і газеток, щоб переконати, що саме ВІН найдостойніший отримати те "найдорожче", що з'являється у кожного з нас раз на певну кількість років – право поставити "пташку" перед чиїмось прізвищем у виборчому бюлетені. Ну а для цього годяться будь які засоби. Так би мовити, хто на що вчився, а у більшості випадків – на що так і не вивчився.
От і натхненник і меценат ( про це повідомляють численні "біг морди" по всьому Ірпеню) цього видання , розпочав полювання за нашими голосами. І чи сам додумався, чи напоумив хто – вирішив не розмінюватися, а почати з переоцінки постаті Шевченка. Мовляв, вибачайте Григоровичу, можливо ви й заслуговуєте на те, що про вас говорять, але я іншої думки, хоч не читав, бо поезія справа нудна і некорисна. Та й не зрозуміла. Я так нічого не второпав, бо і не пробував, і сину своєму навіть спробувати не дам – зайве це йому. Ну що ж, батькові видніше, адже ж гени не воші – їх пальцями не передушиш.

Гидко і сумно, коли свою убогість, невігластво і ницість навіть не намагаються приховати, а навпаки виставляють на широкий загал, сподіваючись на цьому ще й "балів" заробити, хоча з усього Кобзаря, в кращому випадку, зможуть пригадати два перших рядки із Заповіту. Та й доводити такому щось – лише перли перед свинями метати. Хіба що таким методом, як його попереднику Бузині. Сам бачив, як тому у прямому ефірі Інтера пику товкли. Але ми, на відміну від них, люди інтелігентні і до такого не опустимося. Я про інше.
Інакше як ерою свинопасів те, що діється сьогодні на оспіваній Шевченком землі, годі й назвати. Старші і багатші свинопаси заполонили Верховну Раду та Уряд, трохи менші осіли в областях і районах а їхні підпаски тарганами порозповзалися у всі закутки, де можна бодай крихту поцупити з громадського столу. Ну а вже коли цих "крихт" назбирається на кілька купок грошових знаків тієї держави, яка явила світу "…Вашингтона з новим та праведним законом", починають мудрувати, як переповзти вище. Значне зростання у нашій державі обов’язкових ритуальних танців, що передують масовій міграції свинопасів, називається виборами. Так що будьте пильними. Свинопаси активізувалися!

Володимир Маяківський.
Категорія: Новини Приірпіння | Переглядів: 884 | Додав: irpin | Рейтинг: 4.7/3 |
Всього коментарів: 1
1 Vgumen  
0
...А той щедрий та розкошний, все храми мурує; та так отечество любить, так за ним бідкує, так із його сердешного, кров, як воду, точить!.. А братія мовчить собі, витріщивши очі! Як ягнята; "Нехай,- каже,- може так і треба"... (Т.Шевченко. комедія "Сон"). Краще Тараса і не скажеш, але сьогоднішні представники влади - це мародери України, вони вже діють відкрито і пішли далі у своєму зухвальстві, цинізмі, нахабстві... Є дві надії на зміну на краще: або СОРОМ у влади все-таки колись прокинеться (що мало ймовірно), або СВІДОМІСТЬ у народу.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Друзі сайту

Архів записів

Copyright MyCorp © 2024