irpin.at.ua
Пт, 29.03.2024, 09:10
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гость | RSS

Меню сайту

Categories
Бізнес [13]
новини бізнесу
Економіка [51]
Новини економіки
Спорт [30]
Новини спорту
Політика [84]
Новини політичного життя
Новини Приірпіння [119]
Цікаво!!! [57]
Досьє Ірпінчан [14]
Досьє Українців [6]
Досьє [7]
Нерухомість [6]
Освіта [4]
Культура [18]
Тут все, що стосуєтья подій в світі культури, причому не тільки Ірпеня, а в Ойкумені

Mini chat
100

Counter

Головна » 2011 » Серпень » 23 » Фракція ВО "Свобода" у Київській облраді заявила категоричний протест проти становлення диктатури в Україні
Фракція ВО "Свобода" у Київській облраді заявила категоричний протест проти становлення диктатури в Україні
18:33
Фракція ВО "Свобода" у Київській обласній раді висловлює категоричний протест проти становлення диктатути в Україні та вимагає негайного звільнення всіх політичних в'язнів, відновлення відкритих судових розглядів і повернення судової системи України в правове русло; проведення виборів до Верховної Ради України у 2011 році; забезпечити справжню незалежність судів та прокуратури від будь-яких втручань у їх діяльність. Про це під час сесії 23 серпня 2011 року заявив Уповноважений представник депутатської фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Київській обласній раді Святослав Ханенко. "Депутатська фракція Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Київській обласній раді заявляє про категоричний протест щодо подій, які відбуваються в суспільно-політичному житті країни. Правлячий режим Януковича уже перейшов межу. Після резонансних затримань та арештів активістів Податкового Майдану, міністрів та посадовців попереднього українського уряду, членів націоналістичних організацій "Тризуб" та Всеукраїнського об'єднання "Свобода", суд, який важко назвати справедливим та незаангажованим, здійснив цинічну "зміну запобіжного заходу" для колишнього Прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко

Арешт одного з опозиційних лідерів у будь-якій країні означає перехід влади до диктаторських репресивних методів правління. Затримання Юлії Тимошенко свідчить, що влада в Україні перестала бавитися в фасадну демократію, а Україна стрімко наближається до білоруського варіанту. Режим Януковича відкрито продемонстрував те, що було зрозуміло давно – процес над Тимошенко вийшов за межі правової площини і має виключно політичний характер. У такий спосіб чинна влада намагається відвернути увагу від власних діянь і "перевести стрілки" на попередників. "Покращення життя вже сьогодні" з тріском провалилось і економіка країни стрімко котиться в прірву. Тому арешт Тимошенко – це ритуальне призначення офірного цапа за провал так званих "реформ". Цими діями режим Януковича зробив черговий крок до тотальної узурпації всіх гілок влади і подальшого утримання їх у повній покорі та знищення парламентської опозиції. Регіонали дали чіткий сигнал суспільству: хто не підкоряється режиму, того чекає політична розправа.

Яскравим прикладом цього є Київщина. Як тільки "Свобода" заявила про факти корупції серед заступників та інших підлеглих голови Київської обласної адміністрації Анатолія Присяжнюка та почала вимагати від нього припинити кришування корупції, відразу на робоче місце голови Київської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода", голови фракції ВО "Свобода" у Київській обласній раді Святослава Ханенка, який є генеральним директором ЗАТ медичний комплекс "Сирець", були направлені восьмеро співробітників управління по боротьбі з економічною злочинністю з надуманим приводом і в протиправний спосіб намагалися вилучити документи підприємства та провести якісь "слідчі дії". Зрозуміло, що жодних зловживань зазначені особи не знайшли, але на тривалий час паралізували роботу закладу. Відповідальність за це свавілля покладаємо на чинну в області владу та голову Київської обласної державної адміністрації Анатолія Присяжнюка персонально.

Єдиним методом боротьби проти сповзання України до кримінально-олігархічної диктатури під кремлівським протекторатом залишається організоване протистояння громади незаконним діям влади. "Свобода" як ніхто інший розуміє, що єдина мова, на яку зважає ця влада – це консолідована сила народу. Масові арешти свободівців по всій країні вдалося зупинити лише активним спротивом громади, коли тисячі українців вийшли на вулиці. Сьогодні недостатньо закликів до протестів. Всеукраїнське об'єднання "Свобода" вважає, що всі політичні сили, які декларують свою опозиційність чинній владі, мають виробити спільну стратегію, спрямовану на усунення від влади режиму Януковича, і розпочати системні дії щодо реалізації цієї стратегії.

Репресії проти громадських діячів, арешти опозиційних партійних лідерів стали для правлячого режиму засобом усунення політичних опонентів, спробою встановлення в Україні своєї диктатури. Закликаємо всіх, кому не байдужа українська незалежність і народовладдя, дати належну відсіч цим спробам. Вимагаємо негайного звільнення всіх політичних в'язнів, відновлення відкритих судових розглядів і повернення судової системи України в правове русло, а не використання її як засобу розправи над опонентами владного режиму.

Вимагаємо проведення виборів до Верховної Ради України у 2011 році, оскільки саме цього року закінчується термін, на який громадяни України обирали парламент у 2007 році. Тим більше, що цей парламент уже давно не відображає реальної політичної ситуації в країні та громадської думки українців.

Вимагаємо від Президента України забезпечити справжню незалежність судів та прокуратури від будь-яких втручань у їх діяльність. Звертаємось до громади Київщини із закликом виявити єдність в рішучому опорі диктатурі. Якщо ми не зупинимо процес сповзання до диктатури вже зараз, то вже за короткий час може бути запізно: ми втратимо свої права, своє майбутнє, свою державу", - ідеться у заяві фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Київській обласній раді.

Прес-служба Ірпінської міської організації всеукраїнського об'єднання "Свобода"
Категорія: Політика | Переглядів: 737 | Додав: irpin | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Друзі сайту

Архів записів

Copyright MyCorp © 2024