irpin.at.ua
Пт, 26.04.2024, 09:34
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гость | RSS

Меню сайту

Categories
Бізнес [13]
новини бізнесу
Економіка [51]
Новини економіки
Спорт [30]
Новини спорту
Політика [84]
Новини політичного життя
Новини Приірпіння [119]
Цікаво!!! [57]
Досьє Ірпінчан [14]
Досьє Українців [6]
Досьє [7]
Нерухомість [6]
Освіта [4]
Культура [18]
Тут все, що стосуєтья подій в світі культури, причому не тільки Ірпеня, а в Ойкумені

Mini chat
100

Counter

Головна » 2009 » Листопад » 21 » Інтерв'ю з депутатом Коцюбинської селищної ради (округ №21) Настенко Ганною Михайлівною
Інтерв'ю з депутатом Коцюбинської селищної ради (округ №21) Настенко Ганною Михайлівною
02:51
Громадська організація „Відкрите коло” за підтримки інтеренет-сайтів http://kotsubynske.org/ та http://irpin.at.ua/ продовжує знайомити жителів Коцюбинського з діяльністю та позиціями депутатів Коцюбинської селищної ради. Цього разу ми публікуємо інтерв’ю з представником виборчого округу №21 (будинки по вулиці Пономарьова, 4, 8, 9-а, 11 та 16) членом постійної комісії з питань планування бюджету, фінансів і цін Настенко Ганною Михайлівною.

Запрошуємо читачів приєднуватися до дискусії зі своїми обранцями, коментувати їхні заяви, висловлювати свою підтримку або незгоду щодо їхніх позицій, ставити їм свої запитання, вступати у полеміку шляхом написання своїх матеріалів.

- Ганно Михайлівно, розкажіть, будь ласка, про Вашу діяльність в якості депутата Коцюбинської селищної ради?

- Депутатом Коцюбинської селищної ради я була обрана від округу № 21 у березні 2006 року. До цього округу входять будинки по вулиці Пономарьова, 4, 8, 9-а, 11 та 16. З того ж 2006 року я є членом постійної комісії з питань планування бюджету, фінансів і цін.

У своїй роботі депутат місцевої (селищної) ради керується Законом України „Про місцеве самоврядування”, Законом України „Про статус депутатів місцевих рад”, Конституцією України та іншими чинними законами України.

В своїй діяльності, при здійсненні депутатських повноважень, я керуюся загальнодержавними інтересами, інтересами територіальної громади та інтересами виборців свого округу, від якого мене обрано. Намагаюся постійно підтримувати зв’зок з виборцями. На їх вимогу інформую про рішення селищної ради, про її план роботи.

Часто доводиться разом з виборцями оперативно вирішувати проблеми, пов’язані з життям округу. Бували випадки, що доводилося офіційно представляти інтереси своїх виборців в місцевій раді та її виконавчому комітеті. Неодноразово вносилися пропозиції, побажання та заяви виборців з приводу благоустрою прибудинкових територій. Своєчасно розглядалися та вивчалися подані питання та пропозиції виконавчим комітетом та безпосередньо селищним головою Садовським В. І.

Велику увагу комунальним питаням та питанням благоустрою приділяє Управління житлово-комунального господарства „Біличі” надалі УЖКГ „Біличі”, яке очолює Пушанко П.П.За період з 2006 по 2009 роки виконано низку робіт, пов’язаних з благоустроєм території мого виборчого округу.

Біля будинку № 8 по вулиці Пономарьова виконані роботи Коцюбинською селищною радою по асфальтуванню тротуару, прибудинкової території та проведено поточний ремонт дороги по цій ділянці.

Декілька разів разом із мешканцями цього округу проводився місячник по благоустрою прилеглої території. Були висаджені молоді дерева, зокрема липи, каштани та горобина.

Вперше за багато років за рахунок селищного бюджетупроведена реконструкція прибудинкових мереж освітлення будинків № 4, 9, 16 по вулиці Пономарьова.

Принагідно зазначу, що реконструкцію уличного освітлення проведено на всій території селища, а також змінені старі сміттєзбиральні контейнери на нові більшого об’єму.

Виконано роботи по реконструкції теплових мереж будинків №4, 8, 9-а, 11, 16 по вулиці Пономарьова, а також до цих будинків прокладена нова траса водогону. У 2009 році частково виконана робота по ремонту покрівлі будинку №9 та проведена профілактика електропостачання.

Мною було подане до Коцюбинської селищної ради прохання-пропозиція стосовно виконання робіт та послуг, пов’язаних з благоустроєм та життєдіяльністю виборчого округу. По мірі надходження коштів до селищного бюджету мої пропозиції та прохання виборців виконуються.

На мої письмові та усні звернення до селищного голови Садовського В.І. та заступника селищного голови Мацепи Д.О я отримувала компетентні, змістовні відповіді по суті звернення. Я як депутат і як пересічний громадянин приймалася посадовими осбами місцевого самоврядування з повагою. Отримувала належну інформацію на всі поставлені мною питання.

В даний час УЖКГ „Біличі” проводить поточний ремонт під’їздів будинку №16 по вулиці Пономарьова. Начальник УЖКГ „Біличі” Пушанко П.П. невідкладно реагує на мої звернення у вирішенні питань, пов’язаних з нагальними проблемами округу.

На прохання виборців округу № 21 та виборців інших округів на засіданні сесій неодноразово виносилося питання забруднення навколишнього природного середовища підприємствами, розташованими на території селища. Створювалися депутатські комісії для перевірки підприємств. До перевірок були залучені обласні організації по здійсненню контролю за екологічним станом. Приймалися рішення про заборону діяльності підприємств, якщо при виготвлені продукції виникає небезпека шкідливих викидів в атмосферу. Керівники підприємств з розумінням ставилися до прийнятих рішень Коцюбинської селищної ради та виділяли кошти на закупівлю та заміну дорогих фільтрів на виробництві.

- Ви є членом постійної комісії з питань планування бюджету, фінансів та цін. Розкажіть, будь-ласка, про роботу комісії та Вашу діяльність в ній.

- Велика увага на засіданнях сесій приділяється бюджету селища. Бюджет селища Коцюбинське на 2009 рік був затверджений 26 сесією 5 скликання від 16 січня 2009 року Коцюбинською селищною радою.

Бюджет становив: загальний фонд – 7132.0 тисю грн. Спеціальний фонд – 1076,3 тис. Грн.

Формувався бюджет селища Коцюбинське відповідно до Бюджетного Кодексу України, Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” та Закону України „Про Державний бюджет України на 2009 рік” від 26 грудня 2008 року за № 835-21.

Для формування бюджету на 2009 рік до Коцюбинської селищної ради надходили побажання і пропозиції від всіх депутатів про включення першочергових питань, пов”язаних з нагальними потребами в їхніх округах.

Всі питання перед включенням до проекту рішення сесії, детально обговорювалися в комісії з питань планування бюджету, фінансів і цін. А потім вносилися до перліку виду робіт і послуг, які планувалися виконати за рахунок селищного бюджету.

Комісія з питань планування бюджету, фінансів і цін велику увагу приділяє контролю за обігом коштів у Коцюбинській селищній раді, виконанням бюджету, його дохідної та видаткової частини.

Основним джерелелом наповнення селищного бюджету є податок з доходів фізичних осіб, плата за землю, плата за торговий патент на деякі види підприємницької діяльності, державне мито, податок на промисел, податок на прибуток підприємств комунальної форми власності.

Бюджет селища наповнюється завдяки продуктивній роботі підприємств та підприємців, які здійснюють свою виробничу діяльність на території селища. До основних найпотужніших підприємств селища належать: ТОВ „Екмі меблі”, ВАТ „Білицька меблева фабрика”, ЗАТ „Теплозвукоізоліція”, НВР „Пластмодерн”, ЗАТ „Білицький ДОК” та багато інших.

В даний час найбільш поширена форма виробництва – приватна, а також працюють багато торговельних павільйонів, кіосків та ведеться лоточна торгівля. Від здійснення торгівельної діяльності підприємства та підприємці здійснюють оплату за видачу дозволу на розміщення об’єкту торгівлі та сфери послуг. Це місцеві податки і збори. Цей вид доходів до селищного бюджету є найбільш контрольованим з боку виконачого комітету та постійної комісії з питань землекористування, торгівлі та побутового обслуговування.

Напередодні кожної сесії наша комісія збирається на засідання для обгооврення проектів рішень, які будуть винесені на розгляд сесії. Проводяться жваві обговрення запропонованих виконавчим комітетом проектів рішень. Під час дискусії вносять поправки, зміни відповідно до наших прпозицій і прохань інших депутатів. Прізвищ депутатів та номери округів не називаю у зв’язку з тим, що всі 30 депутатів, які утворюють склад ради начолі з Вадовським В.І. відстоюють інтереси територіальної громади та безпосередньо свого округу.

- Ціни на продукти харчування в коцюбинських крамницях відсотків на 20-30 вище київських. Та й обгрунтованість цін на наші далеко не комфортні викликає сумнів – в Києві за 2 гривні можна проїхати кілометрів 15. І ніхто з перевізників від цього досі не збанкрутів. Чому у нас склался така ситуація з цінами?

- Наше селище розташоване на околиці міста Києва. Сполучення з містом чудове. Електропотягами, які курсують з коростенського напрямку населення привозить на реалізацію продукти сільського господарства. Селище забудовується. Населення зростає і зростає попит на продукти харчування. Таким чином громадяни не звертають увагу на ціни, а купують те, що знаходиться поблизу їхнього будинку.

Багато громадян приїздять з роботи з Києва та ще й поспішають до дитячого садка, щоб забарати дитину і таким чином роздумів на те, де купити дешевше продукти не виникає. А підприємці користуються тим, що є попит на товар і не поспішають знижувати ціну до рівня цін міста Києва. Нажаль у Коцюбинській селищній раді немає торговелнього відділу, який би мав повноваження здійснювати контроль за ціноутворенням. Такий відділ може утворюватися тільки у містах.

- Кілька років тому були заяви з боку селищної влади про перспективи набуття Коцюбинським статусу міста. Чим це закінчилося?

На мою думку наше селище Коцюбинське зі своєю інфраструктутрою і відповідною кількістю населення могло б мати статус міста обласного підпорядкування. В недалекому минулому такі плани були. А для того, щоб селище набуло статус міста обласного значення потрібна немала робота. Насаперед депутатм місцевої ради потрібно вивчити це питання, обговорити в постійних комісіях та, якщо мешканці побажають, то тоді довести і до їх відома.

Розмову вів голова ГО «Відкрите коло» Микола Єременко
Категорія: Новини Приірпіння | Переглядів: 1319 | Додав: Відкрите_коло | Теги: Настенко, Коцюбинське, Відкрите коло | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Друзі сайту

Архів записів

Copyright MyCorp © 2024