irpin.at.ua
Сб, 20.04.2024, 11:37
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гость | RSS

Меню сайту

Categories
Бізнес [13]
новини бізнесу
Економіка [51]
Новини економіки
Спорт [30]
Новини спорту
Політика [84]
Новини політичного життя
Новини Приірпіння [119]
Цікаво!!! [57]
Досьє Ірпінчан [14]
Досьє Українців [6]
Досьє [7]
Нерухомість [6]
Освіта [4]
Культура [18]
Тут все, що стосуєтья подій в світі культури, причому не тільки Ірпеня, а в Ойкумені

Mini chat
100

Counter

Головна » 2012 » Липень » 12 » Ірпінь – проти розколу України!!!
Ірпінь – проти розколу України!!!
12:25
8 липня 2012 року в місті Ірпінь на Київщині відбувся масштабний мітинг опозиційних сил проти нещодавно ухваленого антиукраїнського "мовного" закону авторства Колєснічєнка-Ківалова. Акція протесту відбулася, незважаючи на опір місцевої влади, адже чиновники намагалися зірвати захід, мотивуючи це "рішенням про заборону мітингів і маніфестацій".

Голова Ірпінської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода", депутат Ірпінської міськради Богдан Мельничук в день перед акцією зареєстрував повідомлення про захід в міськвиконкомі. В оргвідділі йому заявили, що є "рішення про заборону мітингів і маніфестацій", на що свободівець відповів, що це рішення суперечить Конституції і є незаконним.

На акцію протесту перед міськвиконкомом зібралося близько двох сотень патріотів. Мітинг під гаслами "Зупинимо "двуязичну мутацію!", "Мова – душа народу" вів свободівець Ігор Домбровський.

Голова Ірпінської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Богдан Мельничук зазначив, що нинішня влада, не виконавши жодної своєї обіцянки перед народом, перед виборами вносить "мовний" закон, який розколює Україну. По всій державі прокотилася хвиля протестів проти політики зросійщення. 4 липня патріоти Донеччини закликали президента позбавити громадянства авторів антиукраїнського закону Колесніченка і Ківалова. Обласні ради Тернопільщини і Львівщини вирішили виселити з приміщень цих рад облдержадміністрації, призначені Януковичем. Ірпінська "Свобода" засуджує закон Колесніченка-Ківалова, який суперечить Конституції і ухвалений із грубим порушенням чинного законодавства.

Голова Спілки об'єднань громадян "Демократична Київщина" Ігор Найда, голова Ірпінської організації Української народної ради Олександр Редич, член Товариства "Меморіал" Валентина Рахубенко, свободівець із Бучі Володимир Завертанов, голова Ірпінського осередку "Просвіти" Анатолій Зборовський, голова жіночого клубу "Лада" Тетяна Ледньова, вчителька-пенсіонерка Віра Ткачук та інші учасники акції засудили закон, спрямований на ліквідацію незалежності України.

Промовці зазначили: мовний конфлікт в Україні спричинений підступними діями кремлівської агентури, яка прагне знову підпорядкувати Україну новітній Російській імперії. Також низка аморальних людців налаштовує російськомовних громадян проти України, щоби за допомогою їхніх голосів пройти у Верховну Раду і таким чином опинитися біля державного корита. Партія регіонів замість "покращення життя вже сьогодні" запропонувала Україні "громадянську війну вже сьогодні". Тож, українцям відступати нікуди. Іншої України в нас немає. Вибори Верховної Ради відбудуться в жовтні. Нам необхідно обрати партії і депутатів, які не імітуватимуть боротьбу з владою, а негайно скасують цей антиукраїнський закон.

Учасники ухвалили звернення до Президента України Віктора Януковича та Ірпінського міського голови Володимира Скаржинського. Від Януковича вимагають накласти вето на "мовний" закон. А Володимир Скаржинський повинен скликати позачергову сесію Ірпінської міськради, яка має відреагувати на цей ганебний закон.

Учасники акції застерегли: "У разі, якщо гарант Конституції України не виконає своїх безпосередніх обов'язків, покладених на нього народом України та Конституцією, ми разом з усіма опозиційними силами будемо змушені вдатися до більш активних дій. Не сподівайтеся, що ми зупинимося у захисті своєї гідності і честі, своїх прав і свобод, передбачених Конституцією".

Пресова служба Ірпінської міської організації ВО "Свобода"
Переглядів: 3324 | Додав: irpin | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Друзі сайту

Архів записів

Copyright MyCorp © 2024