irpin.at.ua
Чт, 18.04.2024, 10:25
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гость | RSS

Меню сайту

Categories
Бізнес [13]
новини бізнесу
Економіка [51]
Новини економіки
Спорт [30]
Новини спорту
Політика [84]
Новини політичного життя
Новини Приірпіння [119]
Цікаво!!! [57]
Досьє Ірпінчан [14]
Досьє Українців [6]
Досьє [7]
Нерухомість [6]
Освіта [4]
Культура [18]
Тут все, що стосуєтья подій в світі культури, причому не тільки Ірпеня, а в Ойкумені

Mini chat
100

Counter

Головна » 2011 » Березень » 28 » ВО "СВОБОДА":Не дамо знищити народовладдя на Київщині!
ВО "СВОБОДА":Не дамо знищити народовладдя на Київщині!
15:02
24 березня 2011 року відбулася чергова 5-а сесія Київської обласної ради VI скликання. Уповноважений представник депутатської фракції ВО "Свобода" Святослав Ханенко виступив із заявою щодо свавілля представників Партії регіонів на Київщині.

Наводимо текст заяви:

"Депутатська фракція ВО "Свобода" у Київській обласній раді VI скликання заявляє про свавілля представників Партії регіонів щодо знищення місцевого самоврядування в Київській області.

Перше: 24 лютого 2011 року в Вишневській міській раді після того, як міський голова Микола Ляшенко закрив сесію група депутатів на чолі з секретарем ради депутатом від партії регіонів Іллею Діковим на своїх зборах за участю 25 депутатів в т.ч. "тушок" від партій: "Фронт змін"(3), "УДАР"(4), "Зелені"(1), "Українська платформа"(1), "Народна влада"(1) припинила повноваження чинного міського голови.

Це дійство відбулося з грубим порушенням регламенту Вишневської міської ради та чинного законодавства.

Вишневський міський голова Микола Ляшенко та депутати міської ради заявили нам про те, що вказаному беззаконню передував жорсткий тиск з боку особисто голови Київської обласної адміністрації Анатолія Присяжнюка та голови Київської обласної ради Олександра Качного.

28 лютого 2011 знову ж таки, без дотримання норм чинного законодавства та регламенту, відбулась так звана позачергова сесія Вишневської міської ради, на яку не були запрошені депутати від меншості.

На цьому зібранні знову головував секретар міської ради Ілля Діков, і без участі опозиційних депутатів в т.ч. від ВО "Свобода" були обрані заступники міського голови, виконавчий комітет, голови постійних комісій ради та їх персональний склад.

Ці факти є грубим порушенням чинного законодавства, демонструють продовження фальсифікації волевиявлення виборців м. Вишневого представниками партії регіонів і спонукають нас заявити протест проти цього свавілля. Ми вимагаємо від всіх учасників конфлікту діяти відповідно до чинного законодавства й задовольнити вимоги Вишневської громади, висловлені на мітингу 12.03.2011, про необхідність проведення нових виборів міського голови та депутатів міської ради м. Вишневого.

Друге: 22 березня 2011 року під час засідання постійної комісії ради з питань охорони здоров'я, материнства та дитинства за участю запрошених представників місцевих громад та обласних закладів охорони здоров'я голова Київської обласної державної адміністрації депутат Анатолій Присяжнюк в некоректних висловах засвідчив, що від нас, членів профільної постійної комісії нічого не залежить, що ми нічого не вирішуємо, а саме він і очолювана ним виконавча влада вирішують всі проблеми галузі.

По суті такими висловлюваннями і діями Анатолій Присяжнюк продемонстрував, що депутатам в Київській області він відводить роль придатку до виконавчої влади, що по суті є наругою над місцевим самоврядуванням.

Третє: 24 лютого 2011 року на засіданні комісії з питань регламенту, депутатської етики, забезпечення діяльності депутатів Київської обласної ради VI скликання була розглянута наша заява від 03.02.2011 року про порушення регламенту роботи ради.

На превеликий жаль в рішеннях комісії по суті заявлених нами питань очевидним порушенням регламенту не дано об'єктивної оцінки, що свідчить про ігнорування наших вимог щодо необхідності адекватного виконання комісією її функцій і повноважень.

В зв'язку з цим ми заявляємо про те, що представники провладної більшості в даній комісії самі ігнорують вимоги регламенту й чинного законодавства і цим стають співучасниками руйнування основоположних засад місцевого самоврядування.

Фракція ВО "Свобода" в Київській обласній раді VI скликання заявляє рішучий протест з приводу зазначених фактів і вживатиме дії, що припинять свавілля влади, фальсифікацію народного волевиявлення та відновлять народовладдя".

Прес-служба Київської обласної організації ВО "Свобода"

Категорія: Політика | Переглядів: 809 | Додав: irpin | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Друзі сайту

Архів записів

Copyright MyCorp © 2024