irpin.at.ua
Ср, 24.04.2024, 02:14
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гость | RSS

Меню сайту

Categories
Бізнес [13]
новини бізнесу
Економіка [51]
Новини економіки
Спорт [30]
Новини спорту
Політика [84]
Новини політичного життя
Новини Приірпіння [119]
Цікаво!!! [57]
Досьє Ірпінчан [14]
Досьє Українців [6]
Досьє [7]
Нерухомість [6]
Освіта [4]
Культура [18]
Тут все, що стосуєтья подій в світі культури, причому не тільки Ірпеня, а в Ойкумені

Mini chat
100

Counter

Головна » 2011 » Листопад » 24 » "Прорегіональна" більшість Київської облради зухвало проголосувала проти чорнобильців, афганців та соціально незахищених верств населення.
"Прорегіональна" більшість Київської облради зухвало проголосувала проти чорнобильців, афганців та соціально незахищених верств населення.
19:30
24 листопада 2011 року до порядку денного 12 сесії Київської обласної ради було включено запит члена фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрія Мохника щодо невиплат пенсій соціально незахищеним верствам населення та необхідності покарання винних у цьому осіб.

Провладна більшість у складі ПР та "Сильної України" зухвало проголосувала проти проведення перевірки фактів невиконання судових рішень посадовцями Пенсійного фонду щодо перерахунків і виплат пенсій чорнобильцям. Також провладна більшість відмовилася вимагати застосування невідкладних заходів прокурорського реагування, спрямованих на усунення порушень конституційних прав чорнобильців.

Наводимо повністю текст депутатського запиту Андрія Мохника:

"28 лютого 1991 року Верховна Рада України ухвалила Закон України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", яким встановила чіткий перелік пільг, компенсацій та інших державних соціальних гарантій потерпілим внаслідок аварії на ЧАЕС, зокрема, інвалідам-чорнобильцям, ліквідаторам, евакуйованим із зони відчуження та іншим. Посилаючись на брак коштів, Кабінет Міністрів України Постановою № 836 від 26 липня 1996 року "Про компенсаційні виплати особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", істотно урізав компенсації та пільги для чорнобильців.

Конституційний Суд України своїми Рішеннями неодноразово визнавав положення нормативних актів, ухвалених Верховною Радою та Кабінетом Міністрів України щодо зупинення або обмеження пільг, компенсацій та інших соціальних гарантій, такими, що не відповідають Конституції України. Це, зокрема, Рішення Конституційного Суду від 20 березня 2002 року (справа щодо пільг, компенсацій і гарантій), від 17 березня 2004 року (справа про соціальний захист військовослужбовців та працівників правоохоронних органів), від 1 грудня 2004 року (справа про зупинення дії або обмеження пільг, компенсацій і гарантій), від 11 жовтня 2005 року (справа про рівень пенсії і щомісячного довічного грошового утримання), від 9 липня 2007 р. (справа про соціальні гарантії громадян) тощо.

Оскільки держава в особі вищого органу виконавчої влади відмовилась від своїх соціальних зобов'язань, громадяни, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, почали активно відстоювати свої права в судах. Для багатьох чорнобильців результатом затяжної кількарічної судової тяганини стали судові рішення про нарахування пенсій у розмірах, що гарантувалися українським законодавством. Зазначені рішення набрали законної сили і управління Пенсійного фонду не лише нарахували, але й почали виплачувати зазначені пенсії.

Центральна влада недовго "терпіла" таку незалежність судів. З приходом до влади Януковича рішення українських судів щодо чорнобильських пенсій було брутально розтоптано. Замість реформи системи соціального забезпечення, "регіональні" "оптимізатори" пішли шляхом свавільного нехтування будь-якими соціальними зобов'язаннями держави перед українцями.

Уряд Азарова-Тігіпка-Табачніка ухвалив Постанову № 745 від 6 липня 2011 року "Про встановлення деяких розмірів виплат, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету", якою в рази зменшив гарантовані державою компенсації, пенсії та інші виплати для чорнобильців. Більше того, Міністерство соціальної політики України листом № 9391/0/14‑11/039 від 20.09.2011 року заборонило Пенсійному фонду України та головним управлінням Пенсійному фонду України в Автономній Республіці Крим, обласним, в містах Києві та Севастополі проводити перерахунки і виплати пенсій чорнобильцям на підставі рішень судів.

Очевидно, зазначені дії посадових осіб Міністерства соціальної політики України та Пенсійного фонду України, зокрема, й Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області, спрямовані на умисне невиконання судових рішень або перешкоджання їх виконанню, за що ст. 382 Кримінального кодексу України встановлено кримінальну відповідальність.

Інформацію щодо умисного невиконання судових рішень, а також щодо перешкоджання їх виконанню надали під час прийому виборців чорнобильці Київщини, зокрема, заступник голови Фонду інвалідів Чорнобиля Києва і Київської області Анатолій Торченко (детальнішу інформацію можна знайти на сайті "Лига. Новини" за адресою – http://news.liga.net/interview/politics/563704-aktivist_aktsiy_chernobyltsev_lyudi_oshaleli_ot_nevypolneniya_zakonov.htm).

Враховуючи викладене, з метою захисту конституційних прав чорнобильців Київщини та їхнього соціального захисту, прошу:

1. провести перевірку фактів невиконання судових рішень посадовими та службовими особами Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області щодо перерахунків і виплат пенсій чорнобильцям, а також фактів перешкоджання виконанню цих рішень, ухвалених на підставі Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи";

2. вжити невідкладні заходи прокурорського реагування, спрямовані на усунення порушень конституційних прав чорнобильців;

3. притягнути осіб, винних у зазначених у цьому запиті правопорушеннях, до встановленої законом відповідальності".


Довідка: Зі 148 депутатів Київської облради 112 входять до провладної більшості(відома "захисниця екології Приірпіння" Наталія Семко в їх числі).

Прес-служба Ірпінської міської організації ВО "Свобода"
Категорія: Політика | Переглядів: 1061 | Додав: irpin | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Друзі сайту

Архів записів

Copyright MyCorp © 2024