irpin.at.ua
Чт, 28.03.2024, 12:48
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гость | RSS

Меню сайту

Categories
Бізнес [13]
новини бізнесу
Економіка [51]
Новини економіки
Спорт [30]
Новини спорту
Політика [84]
Новини політичного життя
Новини Приірпіння [119]
Цікаво!!! [57]
Досьє Ірпінчан [14]
Досьє Українців [6]
Досьє [7]
Нерухомість [6]
Освіта [4]
Культура [18]
Тут все, що стосуєтья подій в світі культури, причому не тільки Ірпеня, а в Ойкумені

Mini chat
100

Counter

Головна » 2012 » Вересень » 20 » Свободівці-голови обласних рад відмовилися брати участь у Ради регіонів, протестуючи проти тотального порушення виборчих прав українців!
Свободівці-голови обласних рад відмовилися брати участь у Ради регіонів, протестуючи проти тотального порушення виборчих прав українців!
22:00
Свободівці-голови Тернопільської обласної ради Олексій Кайда, Львівської обласної ради Олег Панькевич, Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич відмовилися брати участь у засіданні Ради регіонів під головуванням Президента, охарактеризувавши цей захід як "цинічний фарс в умовах тотального порушення виборчих прав українських громадян". У такий спосіб голови трьох обласних рад висловили рішучий протест у зв'язку з відвертим наступом на виборчі права громади. З цього приводу очільники обласних рад трьох областей зробили офіційну заяву, закликавши українців самостійно захистити своє право на демократичний, чесний і прозорий вибір влади.

У заяві зазначено:

"19 вересня 2012 року під головування президента Віктора Януковича відбулося чергове засідання Ради регіонів. Його головною темою мало би стати обговорення питання проведення чесних і прозорих парламентських виборів. На жаль, значення цієї інституції, що мала б вирішувати актуальні проблеми розвитку держави, абсолютно знівельоване, а її роль звелася до рівня "придворного клубу за інтересами" партії влади та її вождів. Уже з досвіду знаємо, що на цьому засіданні не могло бути навіть найменшої можливості відверто говорити про тотальні правопорушення, які мають місце в ході парламентських виборів 2012 року.

Сьогодні неозброєним оком видно, як партія влади демонструє подвійні стандарти ведення політичної боротьби. Публічно закликаючи до проведення чесних виборів, представники режиму на всіх етапах передвиборчих перегонів удаються до фальсифікацій та махінацій. Черговий яскравий приклад цього – зміна способу формування дільничних виборчих комісій. Якщо, згідно з попередніми нормами закону, жеребкування мало відбуватися щодо кожної ДВК в межах округу окремо, то зараз, з ініціативи представника Партії регіонів О. Шелестова, проводитимуть одне жеребкування щодо всіх ДВК одночасно, так само, як це відбулося під час формування окружкомів. Ця постанова є незаконною і грубо порушує права суб'єктів виборчого процесу. У зв'язку із цими обставинами ВО "Свобода" 14 вересня звернулося з позовом до Київського апеляційного адміністративного суду, вимагаючи визнати нечинною та скасувати постанову Центральної виборчої комісії №88.

Є безліч доказів того, як чинна влада використовує Закон виключно у власних інтересах: з екранів телевізорів не сходять можновладці, які "відкривають школи", "будують дороги", "дарують інвалідам автомобілі" тощо. Щоразу агітуючи за кандидатів від владної партії, вони замовчують, що всю цю "несподівану зливу благ" профінансовано коштом Державного бюджету, тобто за податки самих виборців. Явні і приховані кандидати від владної партії щодня масово здійснюють підкуп виборців шляхом роздачі продуктових наборів і грошей, безоплатного надання вартісних послуг. А проти опозиційних кандидатів розгорнуто брутальну кампанію шельмування із застосуванням брудних політичних технологій.

У той же час правоохоронні органи мовчки спостерігають за цією вакханалією. Не чути жодної реакції і від Президента України, який, згідно з Конституцією, мав би бути гарантом "прав і свобод людини і громадянина".

Ці та десятки інших фактів красномовно засвідчують: утративши підтримку виборців, владний режим свідомо зробив ставку на фальсифікації та масові порушення виборчого законодавства. Тож, будь-які розмови про чесні вибори є нічим іншим, як брехнею та спробою ввести в оману все суспільство.

Ми, голови Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської обласних рад, відмовляємося брати участь у цинічному фарсі під назвою "засідання Ради регіонів" в умовах тотального порушення виборчих прав українських громадян. Висловлюємо переконання, що українці зуміють самостійно захистити своє право на демократичний, чесний і прозорий вибір законодавчої влади".

Прес-служба ВО "Свобода"
Категорія: Політика | Переглядів: 1977 | Додав: irpin | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Друзі сайту

Архів записів

Copyright MyCorp © 2024