irpin.at.ua
Пт, 29.03.2024, 17:21
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гость | RSS

Меню сайту

Categories
Бізнес [13]
новини бізнесу
Економіка [51]
Новини економіки
Спорт [30]
Новини спорту
Політика [84]
Новини політичного життя
Новини Приірпіння [119]
Цікаво!!! [57]
Досьє Ірпінчан [14]
Досьє Українців [6]
Досьє [7]
Нерухомість [6]
Освіта [4]
Культура [18]
Тут все, що стосуєтья подій в світі культури, причому не тільки Ірпеня, а в Ойкумені

Mini chat
100

Counter

Головна » 2011 » Червень » 30 » ВО "Свобода", "Фронт Змін" та "УДАР" висловлюють недовіру голові Київської обласної ради О. Качному
ВО "Свобода", "Фронт Змін" та "УДАР" висловлюють недовіру голові Київської обласної ради О. Качному
16:36
У спільній заяві депутатських фракцій Всеукраїнського об'єднання "Свобода", політичної партії "Фронт змін" та Київської обласної організації політичної партії "УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка, зокрема, йдеться:

"30 червня 2011 року під час проведення 7-ої сесії 6-го скликання голова Київської обласної ради Качний О.С. вдався до грубих порушень законодавства України, наслідком чого стала зміна порядку денного 7-ої сесії 6-го скликання з порушення норм Закону "Про місцеве самоврядування в Україні" та ст. 22 Регламенту Київської обласної ради 6-го скликання.

Це було зроблено з метою не допустити публічного обговорення заяв депутатських фракцій та депутатських запитів фракцій Всеукраїнського об'єднання "Свобода", політичної партії "Фронт змін", Київської обласної організації політичної партії "УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка та політичної партії "Сильна Україна", оскільки вони піднімали незручні для влади питання.

Висловлюючи протест проти брутального порушення депутатських прав, зазначені фракції залишили залу пленарних засідань.

Проте у сесійній залі продовжились порушення законодавства України. Члени лічильної комісії Київської обласної ради Сіваков Л.М. , Шевчук Є.І. та Іллєнко А.Ю. зафіксували, що станом на 11-50 у сесійній залі відсутній кворум, тобто, ухвалювані рішення – незаконні (замість 75 депутатів, необхідних для ухвалення рішень, присутні лише 72). Про це було складено відповідний акт.

Враховуючи викладене, фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода", політичної партії "Фронт змін" та Київської обласної організації політичної партії "УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка заявляють про недовіру голові Київської обласної ради 6-го скликання Качному О.С. та попереджають, що у разі повторення грубих порушень Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" та регламенту Київської обласної ради, ініціюватимуть питання про його відставку в порядку ст..55 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні".

На початку засідання фракції ВО "Свободи" не дали можливості оголосити заяву про звільнення Качного Олександра Сталіноленовича з посади голови Київської обласної ради VI скликання.

Пропонуємо повний текст заяви депутатської фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Київській обласній раді:

"Півроку діяльности Київської обласної ради VI скликання засвідчили, що робота ради не налагоджена відповідно до Конституції та законів України, відсутня системність у роботі, а діяльність ради стала прикладом профанації місцевого самоврядування. Відповідальність за це, в першу чергу, несе голова обласної ради.

Найбільш кричущим порушенням закону в роботі Київської обласної ради є відсутність обговорення питань порядку денного на пленарних засіданнях ради. Такі порушення відбуваються на кожній сесії, достатньо згадати ухвалення обласного бюджету, яке теж відбулося без доповіді голови облдержадміністрації та депутатського обговорення.

Проте чергова шоста сесія Київської обласної ради VI скликання стала безпрецедентною – на пленарному засіданні 21 квітня 2011 року голова облради Качний О.С. поставив на голосування пропозицію голови обласної державної адміністрації Присяжнюка А.Й. про розгляд усіх питань порядку денного без доповідей, співдоповідей та обговорення. Своїми діями голова Київської обласної ради Качний О.С. порушив ст. 19 Конституції України, ч. 2 ст. 59 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", ч. 1 ст. 20 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад", ст.ст. 18, 23, 24 Регламенту Київської обласної ради VI скликання. На жаль, мовчазна більшість проголосувала за це незаконне рішення.

Рішення про розгляд питань порядку денного без обговорення поставило під сумнів легітимність усіх рішень Київської обласної ради, за які після цього проголосували депутати, та є підставою для скасування цих рішень у судовому порядку.

Перше, керівництво обласної ради свідомо йде на такі кроки, не зважаючи на те, що, відповідно до Закону "Про місцеве самоврядування в Україні", обговорення проектів рішень саме на пленарних засіданнях є обов'язковим, а відсутність такого обговорення порушує (Закон України "Про статус депутатів місцевих рад") право депутатів на вільне обговорення питань порядку денного. Відповідно, такі дії голови обласної ради є грубим порушенням Конституції України, оскільки, відповідно до ст. 19 Конституції України, органи місцевого самоврядування, їхні посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Друге, ухвалення рішень без доповідей, співдоповідей та обговорення є профанацією місцевого самоврядування. По суті, голова обласної ради у такий спосіб прикриває чиновників облдержадміністрації, що позначається на якости управлінських рішень, особливо в частині реалізації. Також виводяться з-під відповідальности голови постійних комісій облради. Очевидно, саме тому на кожній сесії обласна рада змушена вносити все нові й нові зміни до рішень, ухвалених на попередніх сесіях.

Третє, своїми діями під час шостої сесії голова Київської обласної ради Качний О.С. показав, що не спроможний діяти як самостійна фігура, а йде на повідку голови Київської обласної державної адміністрації. Складається враження, що в обласній раді є директор, котрий може керувати головою облради, якого обрав депутатський корпус.

Нагадуємо, що Київська обласна рада є вищим представницьким органом Київщини, якому громада шляхом виборів делегувала владу. Намагання перетворити облраду на декоративний орган, а депутатів – у бездумних кнопкодавів, є неприпустимим. Голова обласної ради зобов'язаний керуватись інтересами громади і не перетворювати раду у ще одне управління облдержадміністрації. Адже, якщо рада не вирішує нічого, – громада змушена буде розв'язувати свої проблеми методами прямого народовладдя.

З метою попередження подальшого грубого порушення Конституції України, Європейської хартії місцевого самоврядування, ратифікованої Законом України № 452/97 від 15.07.1997, Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Закону України "Про статус депутатів місцевих рад", Регламенту Київської обласної ради VI скликання фракція Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Київській обласній раді подала проект рішення про звільнення Качного Олександра Сталіноленовича з посади голови Київської обласної ради VI скликання".

Довідка: 30 червня 2011 року, під час проведення 7-ої сесії Київської обласної ради 6-го скликання у зв'язку з брутальним порушенням регламенту, засідання залишили повним складом 45 депутатів із фракцій: ВО "Свобода", "Фронт змін", "УДАР", "Сильна Україна". Всього до складу Київської облради входять 148 депутатів.

Прес-служба Ірпінської міської організації ВО "Свобода"
Категорія: Політика | Переглядів: 825 | Додав: irpin | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Друзі сайту

Архів записів

Copyright MyCorp © 2024