irpin.at.ua
Пт, 29.03.2024, 12:40
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гость | RSS

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: admin  
Форум » Новини » Новини України та світу » Головний Ленін України пошкоджений (Комунізм - це найголовніший ворог?)
Головний Ленін України пошкоджений
Відкрите_колоДата: Ср, 01.07.2009, 10:45 | Сообщение # 1
Рядовой
Группа: Проверенные
Сообщений: 8
Репутация: 3
Статус: Офлайн
«Сатані не місце на Хрещатику!»
Націоналісти розбили головний пам’ятник Леніну в центрі Києва

На світанку (близько 4.20) 30 червня до пам’ятника Леніну, що навпроти Бессараб­ськ­ого ринку столиці, прибула група молодих людей. Озброївшись важкою кувалдою, один із них виліз по приставній драбині на постамент і зі словами: «Це наш подарунок Шухевичу!» взявся до справи. Потужними ударами Іллічеві було понівечено обличчя, ще кілька ударів — і «вождь» лишився лівої «простягнутої» руки. Незабаром на гуркіт, що зчинився в центрі міста — сонному і тихому о такій порі, — з’явилися стражі порядку, які затримали п’ятьох безпосередніх учасників інциденту (ще кількох молодих людей, що були поруч і фіксували всі події на відео– і фотокамери, не чіпали). Цікаво, що ніхто із затриманих не чинив опору правоохоронцям, навпаки — вся «п’ятірка» з гордо піднятими головами і, судячи з усього, з «почуттям виконаного обов’язку», спокійно всілася в міліційні «бобики».

Як удалося з’ясувати «УМ», затриманих доправили до Шевченківського райвідділу столичної міліції. Наразі їм інкримінують хуліганство, вчинене повторно або групою осіб за попередньою змовою (стаття 296 Кримінального кодексу України), що карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років. На думку начальника столичної міліції Віталія Яреми, дана справа «не буде довготривалою». Всі обставини за фактом пошкодження пам’ятника на Бессарабці з’ясовано: зви­нувачені не заперечують своєї участі в інциденті, вистачає й свідків події, до того ж правоохоронці виявили чіткі відбитки пальців підозрюваних на постаменті та скульптурі, що також доводить їхню вину. До речі, двом із затриманих молодиків наприкінці минулого року вже висували подібні звинувачення: тоді їх затримали за пошкодження пам’ятника Петровському в Києві, зазначає Володимир Поліщук, речник київської міліції.

Усі причетні до розбиття пам’ятника належать до «правих» політичних сил, зокрема руйнівником, який особисто «правив» Іллічеві обличчя, виявився Микола Коханівський, член Конгресу українських націоналістів (КУНу). Сама ж акція була приурочена до дня народження (30 червня) Романа Шухевича, і якби не втрутилися правоохоронці, Ілліча назавжди прибрали б із центру Києва.

«Це вже не перша наша спроба прибрати «демона комунізму» з центру української столиці. Дві попередні закінчилися нічим — щойно оголошувалось про наміри знести пам’ятник, біля нього відразу ж з’являлися міліцейські кордони та пікети комуністів, — заявляє активіст КУНу Костянтин Зацарний. — Під­став для негайного вирішення цього питан­ня (демонтажу пам’ятника. — Авт.) більш ніж достатньо: окрім дня народження Шухевича, цьогоріч Україна відзначає сторічний ювілей провідника ОУН Степана Бандери, а також 19–річчя Української Національної Асамблеї (УНА–УНСО. — Авт.)». За словами «кунівця», небажання влади прибрати «ката» з Бессарабки — раніше до КМДА було направлено без­строкову заявку на його демонтаж — змусило українських націоналістів самостійно взятися за його знесення. Ранній час для проведення акції обрано не випадково, зазначає Костянтин Зацарний: по–перше, о такій порі ніхто не завадить, а по–друге, саме на світанку каральні органи, виконуючи злочинні накази комуністичної верхівки, знищували тисячі і мільйони невинних людей лише за те, що вони просто думали інакше, аніж того вимагала ідеологія комуністів. І жаль, що лише кам’яні ідоли відповідають за злочини своїх живих «прототипів».

Що це? Мужній вчинок, чи показуха?
Чи потрібно боротися з комунізмом? Чи може він просто відімре з останніми комуністами, а боротьба з ним - це мислення категоріями 50-літньої давнини? Можливо поки такі хлопці воюють з комуністами, хтось значно сильніший та страшніший вільно себе почуває в Україні та знущається над нами? Ну, для прикладу, різні лозинські та інші убивці і шахраї.
Поборотися б краще зними, а? Тільки це, як на мене, значно важче, ніж обдовбати мармурового істукана.


Сообщение отредактировал Відкрите_коло - Ср, 01.07.2009, 10:51
 
Форум » Новини » Новини України та світу » Головний Ленін України пошкоджений (Комунізм - це найголовніший ворог?)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024