irpin.at.ua
Чт, 18.04.2024, 16:16
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гость | RSS

Меню сайту

Categories
Бізнес [13]
новини бізнесу
Економіка [51]
Новини економіки
Спорт [30]
Новини спорту
Політика [84]
Новини політичного життя
Новини Приірпіння [119]
Цікаво!!! [57]
Досьє Ірпінчан [14]
Досьє Українців [6]
Досьє [7]
Нерухомість [6]
Освіта [4]
Культура [18]
Тут все, що стосуєтья подій в світі культури, причому не тільки Ірпеня, а в Ойкумені

Mini chat
100

Counter

Головна » 2008 » Листопад » 12 » Рада знімала Яценюка...
Рада знімала Яценюка...
08:54
який нібито планує здійснити глава Секретаріату Президента Віктор Балога, поки його шеф перебуває з візитом у Польщі. «Мова йде про переформатування парламентських сил, про етап перевороту через стіни парламенту», - сказав Яценюк, додавши, що після його відставки відбудеться і відставка уряду Тимошенко, пише ВЗГЛЯД. 



Оскільки звільнити Яценюка не вдалося, у середу фракція Партії регіонів підніме питання про відсторонення його від ведення пленарних засідань. Власне, ініціаторами повалення спікера і виступили регіонали в союзі з Блоком Литвина. Напередодні лідери обох фракцій звинуватили Яценюка у фальсифікації антикризового закону. Нібито спікер навмисно вніс в остаточну редакцію цього закону положення, за які ніхто не голосував. Арсеній Петрович звинувачення спростував і заявив кривдникам, що готовий у будь-який момент піти зі своєї посади. От тільки момент депутати обрали невдалий, і молодий політик поспішив цим скористатися.

Взагалі, депутати намагалися сформулювати порядок денний весь ранок. «Для того, щоб не було дискусій, що хтось там за щось тримається. Приймайте рішення! Я сказав, що встану з крісла в будь-який момент. Але якщо мова йде про політичні інсинуації, про те, щоб обезглавити парламент, а потім йти на дострокові вибори, то ця модель є зрозумілою. Маєте нового керівника парламенту, ставте в будь-який момент, а ні, то не ховайте законодавчий орган », - кричав їм Яценюк. 

Вперше винесення питання про відставку спікера на загальне голосування провалили. Однак пізніше депутати все-таки зібралися з силами і змогли проголосувати за повернення до цього моменту. 
З-поміж них були 8 депутатів з рідної для Яценюка фракції НУ-НС. Проголосував за і Ігор Рибаков з БЮТ, людина, близька до глави Секретаріату Президента Віктора Балоги так само, як і ця вісімка. 

Тут же заступник голови Верховної Ради Микола Томенко заявив, що Президент Віктор Ющенко повинен публічно пояснити причину підтримки його командою питання відставки Яценюка. 

«Можна знайти два пояснення такої одноголосної позиції команди Віктора Балоги: або це виконання вказівки Президента, або Балога самовільно керує країною, скориставшись відсутністю Ющенка, попередньо узгодивши свою позицію з Партією регіонів, комуністами і Блоком Литвина з метою подальшої відставки нинішнього уряду і реалізацією дострокових парламентських виборів », - вважає він. 

Сам Арсеній Яценюк стверджує, що питання його відставки не узгоджується з Президентом. Про це він заявив на брифінгу у вівторок. «Питання не підтримувався ні Президентом, ні блоком Нашої України, ні БЮТ. Тому ті гравці, які намагаються грати самостійно, головне, щоб вони потім не програли », - зауважив він.

Зате самому спікеру тепер зрозумілий причинно-наслідковий зв'язок між цими заявами про якісь там зміни та фальсифікації в законі». «Це була арт-підготовка», - відрізав Яценюк, наголосивши, що був, є і залишається незалежною особою. «Така незалежність не всіх влаштовує, і це добре. Нехай тепер доведуть, яким чином вони хочуть переформатувати парламент, як переформатувати країну. Це ще один шанс для них проявити себе з кращого боку результативно або нерезультативно », - резюмував спікер. 

Цікаво, що вдруге в провину спікера поставили вже не справу з антикризовим законопроектом, а несерйозну поведінку на сесії. Досвідчені колеги обізвали спікера клоуном і вимагали від нього не перетворювати парламент в цирк. Все це викликало нові напади дотепності у самого Яценюка. Словом, було весело. Тим більше, що депутати від БЮТ знову заблокували трибуну. 

Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко пояснив газеті ВЗГЛЯД блокування трибуни спробою не допустити голосування за постанову про звільнення Яценюка картками. «Шабашу не буде. Буде те, що передбачено регламентом. Ми обирали голову бюлетенями, тому ставайте в чергу по бюлетені», - сказав Кириленко з трибуни регіоналам. 

Таку позицію БЮТ підтримала також фракція НУ-НС. “Наша Україна відставку спікера Яценюка не підтримає”, - сказав газеті ВЗГЛЯД лідер фракції В'ячеслав Кириленко. 

У свою чергу регіонал Олександр Єфремов заявив, що Партія регіонів наполягає на зміні форми голосування за це питання - з голосування бюлетенями на голосування картками. «Коли Арсеній Петрович писав заяву, ми вірили, що він робить це від чистого серця. Ваші заступники обиралися картками в залі, тому нічого страшного тут немає. Не влаштовуйте цирк, а розблокуйте роботу парламенту, і голосування в залі покаже результати, чи є коаліція, хто в якій коаліції », - сказав він. 

«Він зробив багато чого для того, щоб знизити престиж парламентаризму. Все-таки парламент вимагає сивини у волоссі», - заявила в свою чергу, член фракції Партії регіонів Анна Герман, додавши, що хорошому спікеру необхідно мати більше незалежності, менше дріб'язковості і більше відповідальності. «Мені здається, що він розглядав парламент як чергову сходинку у своїй кар'єрі, а парламент не можна розглядати лише як сходинку», - резюмувала вона. 

І до самого вечора депутати не могли визначитися, як їм відправити Яценюка у відставку - традиційним шляхом натискання кнопок або голосування бюлетенями. Б'ютівці всі ці години блокували трибуну, а регіонали звинувачували соратників Тимошенко в тому, що вони разом з Яценюком організували засідку. Зрештою, багатостраждальний спікер перестав іронізувати і заявив, що якщо комусь приспічило терміново від нього позбудеться, то голосувати будуть виключно за регламентом, а значить, за допомогою таємного голосування бюлетенями. 

На це один із представників Партії регіонів сказав Яценюку, що голосувати бюлетенями вони не можуть, оскільки не всі депутати є на своїх робочих місцях. Дехто і у відрядженнях. Це викликало у спікера істеричний сміх людини, яку хочуть повісити, однак не можуть знайти мотузку. «На відміну від вас, якщо я сказав, то я роблю! - Закричав спікер на представників опозиції. - Лічильна комісія зібралася, голосуємо. Ні, поставимо на голосування зміну способу голосування». 

Нарешті заступник голови комісії Володимир В'язівській оголосив, що голосування у Верховній Раді за відставку спікера Верховної Ради Арсенія Яценюка відбудуться бюлетенями з 17:25 до 18 години вівторка. Спікер демонстративно показав на камери свій бюлетень, щоб всі побачили - він голосував за свою відставку: «Для того, щоб не було ніяких інсинуацій». 

Інсинуацій, може, і було, а от голосів не вистачило. Про те, що регіонали почнуть сьогоднішній день з проекту рішення про відсторонення спікера від ведення сесії, повідомив в інтерв'ю газеті ВЗГЛЯД народний депутат від Партії регіонів Олександр Єфремов.

Категорія: Політика | Переглядів: 875 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Друзі сайту

Архів записів

Copyright MyCorp © 2024