irpin.at.ua
Пт, 19.04.2024, 00:22
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гость | RSS

Меню сайту

Categories
Бізнес [13]
новини бізнесу
Економіка [51]
Новини економіки
Спорт [30]
Новини спорту
Політика [84]
Новини політичного життя
Новини Приірпіння [119]
Цікаво!!! [57]
Досьє Ірпінчан [14]
Досьє Українців [6]
Досьє [7]
Нерухомість [6]
Освіта [4]
Культура [18]
Тут все, що стосуєтья подій в світі культури, причому не тільки Ірпеня, а в Ойкумені

Mini chat
100

Counter

Головна » 2010 » Липень » 31 » Міфологізація завзятої праці Держкомзему або "из песни слов не выбросишь…"
Міфологізація завзятої праці Держкомзему або "из песни слов не выбросишь…"
13:48
Міф 1: З прес-релізу Держкомзему України від 08.07.2010р. «Держкомзем наполегливо продовжує системну роботу з відновлення порушених прав громадян щодо користування землею»:

«Внаслідок проведеної багатомісячної роботи, досягнуто компромісного рішення. Поновлення конституційних прав мешканців с.Щасливе - лише один з перших кроків масштабної програми Держкомзему щодо остаточного усунення безпрецедентних порушень у сфері землекористування. Вважаю, що на одне прикре більмо на очах суспільства стало менше», - заявив під час розмови з ініціативною групою Голова Держкомзему Олег Кулініч. За його словами, зараз спеціалісти Держкомзему працюють над усуненням порушених прав громадян у сфері землекористування у Броварському районі щодо повернення земельних паїв колишнім членам колективного сільськогосподарського підприємства «Требухівське». «Сподіваюся, що найближчим часом землю буде повернуто її законним власникам. Однак, наші дії значно ускладнені низкою судових рішень, які ми сподіваємося скасувати найближчим часом. Перемога буде за державою», - додав Олег Кулініч.

Факти:

З відкритого листа Прем’єр-міністру України М.Я.Азарову від жителів с.Требухів Броварського району, с.Щасливе та с.Проліски Бориспільського району Київської області (червень 2010 року):

«Керуючись власними корисливими інтересами, чиновники Держкомзему роздають наші землі олігархам, сприяють знищенню екологічно чистих та родючих середовищ, вирубці лісів, приховуючи свою власну в цьому зацікавленість висновками недобросовісно проведених державних експертиз землевпорядної документації, відписками на наші скарги та демонстративним нез’явленням своїх представників на засідання суду при розгляді наших позовних заяв від імені майже 2-х тисяч селян.
Просимо навести порядок у земельній сфері, притягнути до відповідальності недобросовісних чиновників, та захистити наші конституційні права на землю.

Таким чиновникам (Кулініч О.М., Томахін М.Л., Байденко Р.В., Дубчак С.В.) не повинно бути місця в органах державної влади.
Просимо Вас якомога швидше звільнити із займаних посад керівництво Держкомзему України, руками якого роками приховується корупція, розкрадання земель, підробка землевпорядних документів. Поки ці люди знаходяться на своїх посадах, нам важко повірити в новий курс розвитку держави, в обіцянки, що за нової влади селянам на селі буде жити краще».

З листа голови Верховної Ради України В.Литвина № 01-3/474 від 6 липня 2010 року:

«Ваші депутатські звернення від 15 червня, 17 червня і 21 червня 2010 року (№ 182/60, № 182/69, № 182/81 відповідно), в яких містяться посилання на зловживання службовим становищем головою Державного комітету із земельних ресурсів України Кулінічем О.М. при здійсненні ним професійної діяльності уважно розглянуто.

При цьому, як вбачається з текстів звернень, така діяльність Кулініча О.М. пов'язується з моєю професійною діяльністю та діяльністю Народної партії України, що жодним чином не відповідає дійсності».

Міф 2

Зі статті «Село Щасливе нарешті відповідає своїй назві» в газеті «Дзеркало тижня» за 10-16 липня 2010 року № 26

«Минулої середи (7 липня 2010 року) підйомний кран завантажив на пересувну платформу розписані закликами до влади вагончики, в яких три останні роки несли вахту активісти громадської організації «Захист земель Київщини». Міліція забезпечила безпечний демонтаж і вивезення тимчасових споруд, які встигли перетворитися на пізнаваний атрибут бориспільської траси й одержали в народі містку назву «майдан».

Факти

З відкритого листа працівників соціальної сфери сіл Щасливе та Проліски Бориспільського району та жителів с.Требухів Броварського району Київської області (березень 2010 року):

«…Протягом всього часу, що ми шукали правди в органах Держкомзему (понад 2 роки), на нас звернули увагу тільки перед президентськими виборами. Корумпованість та кругова порука в Держкомземі настільки сильні, що навіть скарги 280 працівників та пенсіонерів соціальної сфери сіл Щасливе і Проліски Бориспільського району та 1407 пайовиків колишнього КСП «Требухівське» Броварського району Київської області – ними розглядаються, наче голка в стогу сіна!

А ми живі люди! В нас сім’ї, які потрібно годувати! Ця земля – хліб наш насущний, іншого в часи економічної кризи нам не дістати. То що ж це за ненажерливі феодали обіймають крісла Держкомзему, яким не страшні ні закони, ні людський осуд, ні доручення Президента України та Прем’єр-міністра України, ні викриття злочинних схем заволодіння земельними ділянками засобами масової інформації? Невже нова влада теж буде безсила подолати цих поміщиків від Держкомзему?»

Міф 3

З прес-релізу Держкомзему України від 9 лютого 2009 «У полі зору Держкомзему – прояви хабарництва, корупційні дії та кадрова політика»:

«Якщо говорити про Київську область, за 2008 рік на неналежне кадрове та організаційне забезпечення відповідних землевпорядних дій було 386 скарг», - зазначив промовець (голова Держкомзему України Кулініч О.М.). - Понад півтори тисячі громадян протягом трьох років не можуть отримати державні акти у Броварському, Києво-Святошинському, Обухівському та Переяслав-Хмельницькому районах, майже у двох тисяч громадян технічна документація зі складання правовстановлюючих документів або договорів оренди знаходиться на реєстрації».

З прес-релізу Держкомзему України від 4 березня 2010 року «Про кадрову політику – мовою фактів і цифр»:

«Окремо Сергій Бєльчик зупинився і на керівному складі системи. Як виявилося, переважна більшість керівників мають або землевпорядну, або геодезичну, або картографічну освіту. «Тому говорити про те, що у нас відбулися якісь негативні тенденції з точки зору розбалансування освітньо-кваліфікаційного рівня працівників однозначно не можна», - підсумував він».

Факти

Згідно листа Прем’єр-міністра України Азарова М.Я. № 4720/0/2-10 від 07.05.2010р. перевірками були встановлені факти незаконної видачі земельних ділянок, при оформленні державних актів на право власності на землю сільськогосподарському товариству з обмеженою відповідальністю «Агрокомбінат «Хотівський», при цьому державі завдано збитків на загальну суму 280,2 млн. гривень. Прокуратурою Київської області порушено кримінальну справу стосовно виконуючого обов'язки начальника Управління земельних ресурсів у Києво-Святошинському районі Литвина В.В.

Згідно листа прокурора Київської області № 07/4-1049 від 29.04.2010р.:

«За наслідками розслідування 19.05.09 винесена постанова про притягнення Литвина В.В. в якості обвинуваченого за ч. З ст. 365 КК України. Однак, обвинувачення Литвину В.В. пред'явлено не було в зв'язку з його захворюванням».

Тобто, впродовж року слідчий, в провадженні якого знаходиться зазначена кримінальна справа, не пред’явив обвинувачення Литвину В.В., в той час як державі нанесено збитків на загальну суму 280,2 млн. гривень.

В січні 2010 року В.В. Литвина було призначено начальником Управління земельних ресурсів Києво-Святошинського району Київської області (просунуто по кар’єрних сходинках).

Міф 4

Зі статті «Загадки пристоличної землі» в газеті «Дзеркало тижня» за 20-26 березня 2010 року № 11:

«Торік головне управління Держкомзему в Київській області провело 2724 інспекційні перевірки. Було подано 822 клопотання з приводу усунення виявлених порушень земельного законодавства».

Факти

З відкритого листа жителів с.Требухів Броварського району Київської області на ім’я головного редактора газети «Дзеркало тижня» Мостового В.П. (квітень 2010 року):

«Ні голова Держкомзему України, ні його заступники, ні начальник Головного управління Держкомзему у Київській області не намагалися нам допомогти. Єдине, що допомагало – це оприлюднення в пресі наших заяв, депутатські звернення від не багатьох небайдужих до проблем селянства народних депутатів, а також листи і заяви заступника начальника Головного управління Держкомзему у Київській області…
Ще нам відомо, що ми не єдині, до кого так само зневажливо ставилися чиновники Держкомзему - протягом останніх років нам довелося чекати в чергах прийому разом з представниками 280 працівників та пенсіонерів соціальної сфери сіл Щасливе і Проліски Бориспільського району (в яких відібрано належну їм по закону землю), представником громади смт «Коцюбинське» Київської області М.Єременком (стосовно відчуження 72 га землі через незаконні рішення Коцюбинської селищної ради), представниками громади Києво-Святошинського району Київської області (по незаконному привласненню територій заповідника «Чернечий ліс») і багатьма іншими. Всі вони, як і ми оббивали пороги Держкомзему наче жебраки, сподіваючись, мабуть, більше на волю Божу, ніж на чесність керівництва Держкомзему та Головного управління Держкомзему у Київській області. Але ж ми - не жебраки! Ми громадяни України!
А згідно вищеназваної статті у Вашій газеті виходить, що чиновники Держкомзему не покладаючи рук шукають злочинців, які вкрали наші землі, роблять перевірки… Але де ж ті результати перевірок за стільки років?»

Міф 5

З прес-релізу Держкомзему України «У Держкомзему буде базова функція - контроль щодо якісного управління земельними ресурсами» від 15 березня 2010 року:

«Сергій Бєльчик також зазначив, що основне завдання реорганізації Держземінспекції й полягало в тому, щоб сама система контролю була централізованою і здійснювалася тим уповноваженим органом, який відповідає від імені держави за взаємовідносини у сфері земельних ресурсів. Тому й тривали дискусії щодо збереження принципу ефективності контролю в разі влиття Держземінспекції в систему Держкомзему.

Щодо питання самого контролю, на думку Сергія Бєльчика, ця функція залежить від того, наскільки контролюючий орган і контролюючі функції незалежні від впливу зовнішніх і внутрішніх факторів. При цьому він наголосив, що функція державного земельного інспектора має бути незалежною.

Також Сергій Бєльчик зауважив, що статус Держземінспекції як урядового органу жодним чином не впливав на якість і ефективність його роботи…»

Факти

З депутатського звернення народного депутата України Омельченка Г.О. на ім’я Прем’єр-міністра України Азарова М.Я. (від 31.05.2010р. № 182/31):

«…Наказ Держкомзему України № 487 «Про здійснення заходів, пов’язаних з ліквідацією Державної інспекції з контролю за використанням і охороною земель та її територіальних органів» від 07.09.2009р. містить норми, що порушують чинне законодавство України, і не був зареєстрований у Мін’юсті України, у зв’язку з чим, чинність цього документу викликає сумніви.

…Держземінспекція була створена з метою контролю за використанням і охороною земель як незалежний урядовий орган, існування Держземінспекції в складі Держкомзему України унеможливлює неупередженість та об’єктивність висновків цього контролюючого органу на даний час».

Постановою № 477 від 21.06.2010р. «Про утворення Державної інспекції з контролю за використанням та охороною земель» Кабінет Міністрів України відновив неупереджену діяльність такого важливого наглядового органу, як Держземінспекція. Розпорядженням Кабінету Міністрів України № 1244-р від 21.06.2010р. призначено начальником Держземінспекції України Бредіхіна О.О.

Міф 6

З прес-релізу Держкомзему України «Держкомзем з’ясовує, куди поділися майже вісім тисяч комплектів бланків державних актів на Київщині?» від 9 грудня 2009 року:

«…Встановлено, що 29 землевпорядними організаціями Київщини станом на листопад 2009 року не повернуто, або частково не повернуто до органів Держкомзему 7808 комплектів бланків держактів із 11037 неправомірно отриманих протягом квітня-серпня цього року.

Держкомзем направив листи цим землевпорядним організаціям із вимогою терміново повернути комплекти бланків державних актів до органів Держкомзему, оскільки вони виготовлені за бюджетні кошти та є державною власністю, а їх зумисне неповернення чи приховування може містити ознаки кримінальних діянь.

Наприклад, отримані цього року ТОВ «Укрземпроект» та ПП «Фокус-2002» від Управління земельних ресурсів у Обухівському районі Київської області бланки державних актів на земельні ділянки для оформлення жителям цього району фактично були зареєстровані та видані восьми мешканцям Запорізького району Запорізької області.

Або ж отримані цього року ТОВ «ТІОН-3», ТОВ «НДПіРП» та ТОВ «Гео-Тест» від Управління земельних ресурсів у Макарівському районі Київської області бланки державних актів для оформлення жителям Макарівського району фактично були зареєстровані та видані двом мешканцям Запорізького району Запорізької області та мешканцю Обухівського району Київської області».

Факти

З відкритого листа ТОВ «ТІОН-3», фізичної особи-підприємця Завалідрова Сергія Костянтиновича 08000, ТОВ «Науково-дослідний і проектний інститут раціонального природокористування», ТОВ «Юкотан», МРКПЗемлемір на ім’я Президента України В.А. Ющенка (листопад 2009 року):

«З 3 липня 2009р. ДП «Центр державного земельного кадастру при Державному комітеті України в Макарівському районі» призупинив реєстрацію та видачу державних актів громадянам України, керуючись наказом Державного комітету України із земельних ресурсів від 15.07.2008 № 168, посилаючись на зміни, викладені в такій редакції: «Заповнення державних актів на право власності на земельну ділянку та на право постійного користування земельною ділянкою покладається на ДП «Центр державного земельного кадастру при державному комітеті України по земельних ресурсах» та його структурні підрозділи».

З чого слідує, що всі організації, які отримали державні акти в Управлінні Держкомзему у Макарівському районі Київської області в кількості 4850 пар повинні повернути їх для заповнення в ДП «Центр державного земельного кадастру при державному комітеті України по земельних ресурсах», а надруковані державні акти будуть вважатись зіпсованими, в наслідок чого ми змушені будемо сплачувати штраф в розмірі 370 грн. за 1 пару таких «зіпсованих» бланків.

Отримані бланки державних актів роздруковані соціальній сфері населення України (вчителям, працівникам державних установ, особам літнього віку, колгоспникам) та актів на право власності на земельні ділянки власникам сертифікатів на право на земельні частки (паї).

Державний комітет України із земельних ресурсів видає новий наказ від 26.10.2009р за № 558 «Про деякі питання обігу бланків державних актів на право власності на земельну ділянку», в якому зазначено, що у разі виявлення державних актів зареєстрованих всупереч вимогам в установленому законодавчому порядку ініціювати скасування. З чого слідує що наші організації, які отримали 3276 пар державних актів на право власності повинні повернути та сплатити штраф в сумі 1212120,00 гривень (один мільйон двісті дванадцять тисяч сто двадцять грн. 00 коп.) і вважати їх зіпсованими хоча ми отримали їх законно, згідно накладних від Головного управління Держкомзему у Київській області і роздруковані ще в травні 2009 року, але нажаль більшу частину з яких не встигли підписати та передати на реєстрацію до ДП «Центр державного земельного кадастру при Державному комітеті України в Макарівському районі».

Держкомзем України весь час розробляє нові інструкції, накази щоб блокувати підписання та реєстрацію вище вказаних державних актів на право власності. Постанова Кабінету Міністрів України від 27.05.2009 № 774 зазначає, що бланки державних актів старого та нового зразка вважаються дійсними, а це суперечить всім наказам та інструкціям Держакомзему України. Кому це вигідно? Яка ціна установлена за одну пару держаних актів?»

Міф 7

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 05.08.2009 року №844 «Про деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України у 2009 році» Голова Держкомзему з робочою поїздкою відвідав Полтавську, Кіровоградську, Миколаївську області (прес-реліз Держкомзему України від 10.12.2009р.), Харківську область (прес-реліз Держкомзему України від 09.12.2009р.), Черкаську область (прес-реліз Держкомзему України від 13.11.2009р.) та інші області.

Екс-Прем’єр-міністр України Ю.Тимошенко вручила жителям Сєвєродонецька безкоштовні державні акти на землю (прес-реліз Держкомзему України від 16.11.2009р.)

З прес-релізу Держкомзему України «Глава Уряду закликала органи місцевого самоврядування допомогти громадянам України отримати державні акти на землю» від 07 грудня 2009 року:

«Давайте зробимо справжнє свято для наших громадян: візьмемо у них всі заяви на видачу земельних актів безкоштовно, віддамо їм протягом новорічних свят усе те, що заборгувала держава, і тоді ми з вами теж зможемо спокійно відсвяткувати», - сказала Глава Уряду під час урочистого засідання з нагоди відзначення Дня місцевого самоврядування.

«Сьогодні, помінявши вже близько 300 чиновників Держкомзему, я ще до кінця не можу зламати хребет земельній мафії, - підкреслила Юлія Тимошенко. - Але я знаю по прізвищах - хто видав акти, а хто ні, хто скільки видав. І ми сьогодні як гнилі зуби видаляємо їх з нашого суспільного життя. І ставимо нових, чітких, зрозумілих, відданих справі людей, і так будемо далі робити».

З біографії Юлії Володимирівни Тимошенко, розміщеної на її сайті (http://www.tymoshenko.ua/uk/page/about):

«Уряд під керівництвом Юлії Тимошенко також ухвалив рішення про безоплатну видачу актів землекористування громадянам, одночасно оголосивши війну "земельній мафії". Станом на сьогодні півмільйона з 6,5 мільйонів громадян вже отримали акти на право користування землею».

Факти

З відкритого листа працівників соціальної сфери сіл Щасливе та Проліски Бориспільського району та жителів с.Требухів Броварського району Київської області (березень 2010 року):

«Півроку ми спостерігали, як пан Кулініч О.М. разом з пані Тимошенко Ю.В. (яка в своєму виступі в Українському домі в Києві сказала, що це є самий більший її друг, який все робить для того, щоб громадяни України отримали безкоштовно державні акти на право власності на земельні ділянки за її постановою № 844) «під ручку» їздили по всій Україні, при цьому, вони демонстративно роздавали очікувані державні акти деяким людям, але, мабуть, тільки тим не багатьом, чию землю не встигли захопити олігархи. Весь цей фарс супроводжувався голосними заявами пана Кулініч О.М. про боротьбу з корупцією та турботу про народ.

Особливо зворушливим виглядає святкування 06.01.2010р. Святвечора Кулініча О.М. разом з Прем’єр-міністром України та депутатом від БЮТ Міщенком С.Г. в с.Калинівка Броварського району.

Ми довго не могли зрозуміти, чому так виходить, а потім дізналися, що нашою землею «опікуються» народні депутати від БЮТ, вони ж мають своїх ставлеників і в органах Держкомзему, і в судах, і в правоохоронних органах і …всюди. Як ті рослини-паразити – омела, що годуються за рахунок здорових дерев – вони проникають в органи державної влади, живляться її соками, спотворюють правду, наживаються на чесних людях, захоплюють все рухоме і нерухоме в своє володіння».

Зі статті «Держакти на землю: безплатний сир тільки в мишоловці» в газеті «Дзеркало тижня» № 1 (780) 15 — 22 січня 2010 р.:
«Земельні акти видають ледь-ледь. В уряді стверджують: процес гальмують місцеві чиновники.

Така потрібна справа, що розгорнулася тільки напередодні виборів, більше схожа на тонку виборчу технологію від держчиновників. Чи має так бути в правовій державі — питання риторичне. І, природно, воно тягне за собою нові запитання: хто кого саботує? Хто перманентно гальмує? Чи справді так не вистачає робочих рук? Чи головне — пообіцяти, поводити за ніс довірливий електорат, а після виборів — розберемося».

З прес-релізу прес-служби Президента України Віктора Ющенка «Виконання обіцянок Ю.Тимошенко: Уряд не виконує власні популістські рішення у сфері земельних відносин – Головна служба соціально-економічного розвитку» від 23 листопада 2009 року:

«Уряд обіцяв видати громадянам України 7 млн. актів на право власності на земельні ділянки. Станом на 2–5 листопада ц.р. було подано 1,06 млн. заявок на оформлення державних актів. Проте людям видано лише 0,13 млн. актів (1,9 % задекларованого Урядом обсягу).

Поза увагою Уряду лишилися селяни, котрі отримали землю як пай у результаті ліквідації колгоспів, та громадяни України, земельні ділянки яких знаходяться за межами населених пунктів, з використанням їх для ведення особистого селянського господарства і дачного будівництва.

Постає питання: хто компенсує понесені затрати громадян, особливо тих, хто оплатив виконання відповідних робіт, проте ще не отримав акти».

З відкритого листа заступника начальника Головного управління Держкомзему у Київській області на ім’я екс-Президента України Ющенка В.А. від 10 листопада 2009 року:

«Відсутність належного фахового рівня керівництва Держкомзему України при підготовці Постанови (постанова Кабінету Міністрів України від 05.08.2009 року №844 «Про деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України у 2009 році») стала тільки перешкодою у реалізації зазначених прав та створила ряд колізій у нормативних актах з цього питання.

Проблемними залишаються питання:

1) Процедури прийняття заяв від громадян і передачі їх місцевим органам земельних ресурсів Держкомзему для укладання договорів із землевпорядними державними підприємствами на виконання землевпорядних робіт щодо виготовлення держаків. Разом з тим, в регіонах нараховується тільки по 3 таких підприємства, і відповідно, вони не в змозі виконати передбачених обсягів робіт. Відповідно в оперативній інформації про виконання передбачених обсягів робіт і їх оплаті велика різниця (тобто наявні приписки);

2) Мають місце факти великого накопичення заяв громадян як в сільських радах, так і в місцевих земельних органах, які більше місяця не розглядаються щодо їх реалізації. Такі приклади є в Харківській, Тернопільській, Київській, Миколаївській та інших областях;

3) Штучна компрометація Держкомземом приватних підприємств щодо неможливості ними якісно і дешево виконувати землевпорядні роботи з реалізації завдань Постанови не витримує критики, адже в частині областей під тиском органів Держкомзему їх заставляють виконувати ці роботи на безоплатній основі;

4) Станом на листопад місяць Держкомземом так і не розроблено необхідні для реалізації постанови нормативно-методичні документи, зокрема, процедура прийняття і проходження заяв, процедура взаємовідносин районних відділів, підприємств центру державного земельного кадастру, інститутів землеустрою і геодезичних підприємств, процедура прийому і перевірки якості виготовленої технічної документації тощо…»

З депутатського запиту народного депутата України Омельченка Г.О. на ім’я Прем’єр-міністра України Азарова М.Я. (від 07.07.2010р. № 182/112):

«Підхід до реалізації зазначеної постанови Уряду (постанова Кабінету Міністрів України від 05.08.2009 року №844 «Про деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України у 2009 році») з боку керівництва Держкомзему був непрофесійним та схожим на чергову піар-акцію колишнього Прем’єр-міністра України Ю.Тимошенко.

Початковий розмір фінансування вказаних завдань становив майже 6 млрд грн, але вже через місяць зазначену суму за поданням Держкомзему було зменшено більше ніж у 10 разів – до 508 млн гривень.

Про нереальність виконання Постанови № 844 свідчать і результативні показники, яких необхідно було досягнути.

Зокрема, за рахунок Стабілізаційного фонду у 2009 році планувалося наділити державними актами на право власності на земельні ділянки понад
6,4 млн громадян України. За таких умов необхідно було видавати
1 державний акт кожні 2-3 секунди.

Фактичний обсяг видачі громадянам державних актів становить усього 618 тис. шт, або менше 10 % від запланованого обсягу.

У той же час, із Стабілізаційного фонду Держкомзему України фактично виділено асигнувань на 298 млн грн або майже 60 % від загальної суми коштів, необхідної для здійснення вказаних заходів.

Згідно з ст. 76 Закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік» основним завданням Стабілізаційного фонду у 2009 році було фінансування першочергових заходів щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи, до яких безоплатні оформлення і видача державних актів на право власності на земельні ділянки не належали».

Міф 8

З прес-релізу Держкомзему України «В Україні розпочалася комплексна перевірка стану додержання законодавства у сфері земельних відносин» від 12 липня 2010 року:

«Це доручення Президента та державна програма повинні навести лад у сфері землекористування на території всієї країни. Її реалізація дозволить майже стовідсотково встановити та розібратися з усіма порушеннями конституційних прав громадян та підприємств щодо користування земельними ресурсами. Оцінкою ефективності означеної програми стане повернення земельних ділянок їх справжнім власникам та викорінення хабарництва серед чиновників на місцях. Окрім того, її результати будуть сприяти покращенню та вдосконаленню законодавчої бази у сфері земельних відносин, у тому числі створення передумов щодо запобігання тіньової приватизації особливо цінних земель», - зазначив Голова Держкомзему Олег Кулініч».

Факти

З відкритого листа громадського об’єднання КСП «Бориспільське» на ім’я Прем’єр-міністра України Азарова М.Я. від 16 червня 2010 року:

«Керівництво Держкомзему та працівники прокуратури позбавляють нас та наших нащадків закріпленого в Конституції України права на землю. Керуючись власними корисливими інтересами, чиновники Держкомзему та прокуратури роздають наші землі олігархам, рейдерам, сприяють знищенню екологічно чистих та родючих середовищ, вирубці лісів, приховуючи свою власну в цьому зацікавленість висновками недобросовісно проведених державних експертиз землевпорядної документації, відписками на наші скарги та демонстративним нез’явленням своїх представників на засідання суду при розгляді наших позовних заяв від імені майже тисячі селян. При цьому, в пресі і у відповідях на депутатські звернення з приводу порушень чинного законодавства при виділенні земельних ділянок чиновники Держкомзему та працівники прокуратури наводять брехливу інформацію щодо надмірної завзятості у допомозі нам відновити наші права на землю та наше вкрадене майно.

Ми вимагаємо змін. Вимагаємо викорінення корупціонерів з органів державного управління та правоохоронних органів! Ми готові до активного відстоювання наших законних прав, і в разі не реагування влади на висловлення нами недовіри нинішньому керівництву Держкомзему України, Головного управління Держкомзему у Київській області та Бориспільський міжрайонній прокуратурі, ми готові підтримати акцію, яку планують провести жителі сіл Щасливе та Проліски щодо блокування Бориспільського шосе та пікетувати Кабінет Міністрів України і Адміністрацію Президента України.

За нами також залишається останнє слово на виборах до місцевих рад у 2010 році, яким ми підтримаємо нову владу у її діяльності або – ні. Навчені гірким досвідом довіри гучним обіцянкам колишньої Прем’єрки Ю.Тимошенко, ми підтримаємо лише ту політичну силу, яка своїми вчинками доведе свою відданість державним інтересам та захисту прав населення України».

Між рядків

Мабуть, існує дві правди. Одна – Держкомзему України, який завзято переймався рейтингом лідера БЮТу у передвиборчих перегонах президентських виборів 2010 року. Як розповідають працівники Держкомзему України, коли «запахло жареним» голова Держкомзему України разом з т.в.о. Київської області Є.Кузьменком та С.Бєльчиком у липні 2009 року спромігся намалювати проект постанови Кабінету Міністрів України № 844 від 05.08.2009 року «Про деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України у 2009 році», яким і досі пишаються гучно - Ю.Тимошенко та нишком – голова Держкомзему.

Дуже зручний проект, який зміг мобілізувати необхідні кошти Стабілізаційного фонду для участі Ю.Тимошенко у виборах 2010 року, при цьому «натравивши» населення на місцеві органи влади.

Хто винен у невиконанні постанови Кабінету Міністрів України № 844 від 05.08.2009 року? – Місцева влада, чиновники системи Держкомзему України (яких звільнили не завжди з цих причин), приватні розробники технічної документації… Але, як кажуть, поганому танцюристу і «ноги» заважають.

Хто винен у заявлених в численних скаргах селян порушеннях їхніх прав на землю? - Місцева влада, правоохоронні органи, судова система… Не побоїмося цих слів, винні ВСІ, тільки не керівництво Держкомзему України!

Друга правда – народна. Вона відображається в статистичних даних щодо виконаних Держкомземом України обіцянок. В кількості скарг населення, що надходять до органів влади. В кількості порушених, але не розслідуваних роками кримінальних справ.

Щоб якось відволікти увагу громадськості від цього роздвоєного світу людей і чиновників, керівництвом Держкомзему України проводиться міфологізація своєї діяльності «на благо Вітчизни», …для нащадків – ну, щоб не поминали лихом! Робиться вигляд щирого співчуття проблемам селянства, пишуться тисячі відписок з обіцянками вирішити проблему, висвітлюються результати деяких перевірок (тільки не тих, в яких фігурують в якості земельних рейдерів народні обранці та інші відомі олігархи-латифундисти), лунають гучні заяви про боротьбу з корупцією ….одним словом, мозок пересічного громадянина промивається гігабайтами удаваного позитивізму Держкомзему України.

P.S.

«Слово «міф» означає певну неадекватність дійсності; мається на увазі якийсь фантом, що генерується з однієї сторони наївністю мас, з іншого боку - свідомим наміром властолюбців» (Вікіпедія, стаття «Міфологізація»).

«Технології, які використовують «просвященные елиты» і тисячі професійних працівників (за допомогою інформаційно-комунікативних засобів), створюють сприятливий ґрунт для поширення політичних міфів і маніпуляційних засобів впливу на культуру довіри не тільки окремих громадян, але й усього населення України.

Повсякденні сюжети-міфи про трансформаційні процеси й ринкових перетвореннях протягом шістнадцяти років в основному затушовували економічне падіння, різкий ріст соціальної нерівності, поляризацію населення по доходах і економічним можливостям у цілому. Неефективність державного керування в економічній сфері (Україна стала однією із самих бідних держав у Європі) характеризується вкрай низькими показниками в здійсненні економічних реформ». («Політична міфологія й маніпуляція довірою: социально-консцієнтальний аспект», кандидат філософських наук В.Т. Жежерун, Н.В. Замятін, Міжнародний Слов'янський університет, м. Харків).

«Заклик якого-небудь досі мало кому відомого Петра Пустельника кинутися на Святу Землю до труни Господньої, або фюрера в особі Гітлера створити тисячолітній рейх, або вождя світового пролетаріату В. Леніна побудувати «земний рай» для всього людства, надихав не тільки простих людей, але й представників інтелектуального істеблішменту на божевільні дії». (Гаджиєв, К.С. «Маса. Міф. Держава»).

Юрій Вязьмітінов

Джерело: DailyUA

Категорія: Нерухомість | Переглядів: 2409 | Додав: Відкрите_коло | Теги: Коцюбинське, Держкомзем, Єременко, Кулініч, Вязьмітінов | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Друзі сайту

Архів записів

Copyright MyCorp © 2024