irpin.at.ua
Пт, 29.03.2024, 03:47
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гость | RSS

Меню сайту

Categories
Бізнес [13]
новини бізнесу
Економіка [51]
Новини економіки
Спорт [30]
Новини спорту
Політика [84]
Новини політичного життя
Новини Приірпіння [119]
Цікаво!!! [57]
Досьє Ірпінчан [14]
Досьє Українців [6]
Досьє [7]
Нерухомість [6]
Освіта [4]
Культура [18]
Тут все, що стосуєтья подій в світі культури, причому не тільки Ірпеня, а в Ойкумені

Mini chat
100

Counter

Головна » 2009 » Грудень » 30 » Монахи Шаолінь у Коцюбинському лісі
Монахи Шаолінь у Коцюбинському лісі
12:22
- От ви знаєте, хто такий вчитель? – питає мене Андрій Старовойт, засновник і вчитель школи східних бойових мистецтв «Пересвіт».

- Я, взагалі, не займалася бойовими мистецтвами, тому знаю тільки шкільних вчителів, - відповідаю.

- Добре, шкільний. От якщо вам вчитель скаже, що два на два – п’ять, ви йому повірите?

- Не знаю. Це буде протизаконно.

- От так і я. Як я можу сказати своїм учням, що земля, яку ми плануємо під школу – виділена протизаконно?

У Коцюбинському лісі - справжня війна. Селищний голова Вадим Садовський поділив ліс на ділянки і роздав, а місцеві мешканці - проти. Адже вони гуляють у цьому лісі, проходять через нього до ставків. Крім того, цей ліс вважається оздоровчим і знаходиться під охороною держави.

Журналістка "Свідомо" поспілкувалася з одним із забудовників, який найпершим встановив паркан просто посеред сосен.

Що тут відбувається?

«Українська правда» писала, як 72 га київського лісу на кордоні із смт Коцюбинське розділені на 501 ділянку, і ці ділянки вже мають своїх власників. Більше того, ці люди вже отримали державні акти на землю.

У минулу середу посеред сосен з’явився перший паркан.

У четвер – всередині паркану вирубили дерева.

У неділю мешканці Коцюбинського провели акцію протесту.

У понеділок паркан забрали.

- А паркан тепер і не потрібен, - каже лісник Олександр Кулик. - Дерев уже нема. Нарубали на 108 тисяч гривень. Приїжджав Прокурор Святошинського району, заборонив повалені дерева вивозити. Так і лежать.

Що тут буде?

- Тут буде соціальний об’єкт, - заявив мені представник забудовника, коли я приїхала подивитися на паркан.

- Соціальний об’єкт? – уточнюю. – Житловий будинок для малозабезпечених? Лікарня?

- Не обов’язково. Лікарня, спортивний клуб… - змовкає.

- Це сюрприз?

- Так, сюрприз, - сміється.

Ось і сюрприз:

Це – з блога Андрія Старовойта. Перша в світі школа бойового мистецтва «Перетвореного світогляду». І відкритися вона має вже за рік, 11 листопада - на дванадцятий день народження школи "Пересвіт".

«З часом у кожного буде можливість приєднатися до цього будівництва, - пише Андрій. - Всі зможуть у режимі «онлайн» слідкувати за будівництвом школи».

- Я б ніколи не дав вирубити цей ліс незаконно, - пояснює мені Старовойт по телефону. - Я тут ще дитиною бігав, грався. Я тут виріс, у цьому лісі. Як можна...

Андрій Старовойт народився у Коцюбинському. У 1994 році створив охоронну фірму "Пересвіт", у 1997 - спортивний клуб "Пересвіт", у 2001 - Міжнародну федерацію бойових мистецтв "Фрі-файт" (пам'ятаєте рекламу в метро - "Вітер Пересвіту", "Вода Пересвіту"), у 2006 став почесним монахом храму Шаолінь. У тому ж році зареєстрував політичну партію "Пряма дія".

Як він отримав землю?

Земля, виділена Коцюбинською селищною радою, за даними київської мерії, належить Святошинському лісництву Києва.

Ось шматочок карти Коцюбинського (анклавної території Київської області на території Києва), де зазначені межі селища і Києва. Хрестиком я позначила, де ведеться будівництво.

Втім, голова Коцюбинської селищної ради Вадим Садовський впевнений, що це не ліс, а "деревинна рослинність", призначена для житлової та громадської забудови. Правда, у ботанічній та лісознавчій літературі такого терміну не існує. Про це телеканалу СТБ повідомили наукові співробітники Інституту ботаніки Національної академії наук України:

«Тип рослинності, утворений на певному просторі деревними та чагарниковими видами, що у своєму розвитку функціонально пов’язані, називається лісовою рослинністю або лісом. Тому вважаємо, що Садовський В.І. займається непрофесійним словотворенням і підміною понять для реалізації неприпустимих дій щодо нашої природи», - пишуть науковці у листі, посилаючись на обстеження лісу біля Коцюбинського.

Засновник школи бойових мистецтв каже, що існує рішення Ірпінського міського суду від 22 грудня цього року, яким затверджена передача цих "земельних ділянок" у підпорядкування Бучанського лісництва.

Він пообіцяв "Свідомо" сходити до Ірпінського суду і отримати копію цього рішення, щоб показати – він не забирав київського лісу і будує тут законно. Ми чекаємо.

Бабуся з Коцюбинського подала до цього суду позов проти селищної ради, у якому вона вимагає визнати нечинними виділення цих ділянок під забудову.

Але селищна рада подала апеляцію на те, що суд прийняв цей позов до розгляду.

- Взагалі, на ухвалу про порушення провадження у справі не можна подавати апеляційну скаргу, - заявив "Свідомо" адвокат Андрій Нечипоренко. – Це заборонено Кодексом адміністративного судочинства України. Тому, подавши таку скаргу, і селищна рада, і суддя нічого не доб’ються. Вони це знають, і просто тягнуть час, адже Київський апеляційний адміністративний суд може ще розглядати скаргу і рік, і півтора. А за цей час ділянки вже можуть забудувати.

Нечипоренко каже, що написав скарги на дії судді Тамари Кашперської до Верховного Суду України, Ради суддів України, Київського апеляційного адміністративного суду, голови Ірпінського суду.

- Відповідь поки що є тільки від Людмили Саранюк, голови Ірпінського суду, - каже Нечипоренко. – Вона повідомила, що дії суду абсолютно законні, і вона не вбачає тут ніяких злочинних дій.

Як засновнику школи бойових мистецтв вдалося отримати землю у лісі?

Ми не можемо стверджувати, але маємо такі факти.

Андрій Старовойт є засновником і ідейним лідером політичної партії "Пряма дія".

Лідером (не ідейним, а просто) цієї політичної партії є Володимир Жарков - депутат Коцюбинської селищної ради та один із воїнів "Пересвіту". Це написано на сайті "Прямої дії".

Також засновником фонду "Пересвіт" називає себе народний депутат Дмитро Святаш (Партія регіонів).

"Українська правда" та "Україна молода" писали, що охоронна фірма "Пересвіт" захищає членів Партії регіонів (згадок про інші партії не знайшла).

Але Старовойт каже: все законно, землю отримав сам.

- Я не ношу із собою документи, - повідомив він "Свідомо" по телефону. - Але завтра я надішлю вам факсом копію державного акту на землю.

Як і у випадку з рішенням суду, ми чекаємо.

А мешканці Коцюбинського бояться:

- Мені дзвонили додому і питали, чи знаю я, де живе Вадим Садовський, - поділилася думками одна з противниць забудови лісу. - Кажуть, що на його життя здійснили замах. І одразу на мене подумали.

- Одному з наших активістів вже дзвонили після нашої акції, запрошували зайти до "Пересвіту", - каже інша. - Цікаво, до чого це, і що з цього вийде. Скоро дізнаємося.

Іра Бондаренко

Джерело: газета "Свідомо"

Категорія: Новини Приірпіння | Переглядів: 1382 | Додав: Відкрите_коло | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Друзі сайту

Архів записів

Copyright MyCorp © 2024