irpin.at.ua
Вт, 16.04.2024, 19:30
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гость | RSS

Меню сайту

Categories
Бізнес [13]
новини бізнесу
Економіка [51]
Новини економіки
Спорт [30]
Новини спорту
Політика [84]
Новини політичного життя
Новини Приірпіння [119]
Цікаво!!! [57]
Досьє Ірпінчан [14]
Досьє Українців [6]
Досьє [7]
Нерухомість [6]
Освіта [4]
Культура [18]
Тут все, що стосуєтья подій в світі культури, причому не тільки Ірпеня, а в Ойкумені

Mini chat
100

Counter

Головна » 2010 » Січень » 14 » Скандальний ліс та містичні вулиці з будинками
Скандальний ліс та містичні вулиці з будинками
23:46

Скандальний ліс та містичні вулиці з будинками

У селищі Коцюбинському поблизу столиці корінні жителі виявили, що, згідно з документами, в лісі є 13 містичних вулиць, а на них сотні невидимих будинків.
Скільки у кожному будинку поверхів - невідомо, бо їх ніхто не бачить. Але у списках виборчих дільниць вони є.

Лісові мешканці, можливо, підуть голосувати 17 січня одностайно: повилазять з дупел чи з невидимих будинків, отримають рішення місцевого об'єктивного і справедливого суду -тоді їм згідно з законом мають дати бюлетені. Правити списки виборців можна навіть у день виборів. Закон дозволяє.

Рівно рік тому Коцюбинська селищна рада незаконно розпаювала київський ліс і роздала у приватну власність. Міністерство внутрішніх справ ще влітку за зверненням журналістів та громадян порушило карні справи щодо незаконного землевідведення.

Правоохоронці стверджують, що діють. Справи півроку тривають. Результат: у лісі поблизу столиці проти Нового року перед виборами президента України з'являється своя новорічна казка.

Вулиці Мальовнича, Сонячна, Квіткова, Садова та інші мають у списках дільниць номери невидимих будинків. Травневу вулицю вподобали собі аж кілька дільниць селища. Її включили одразу до списку двох.

Отже, голосуватимуть жителі Травневої вулиці, якщо захочуть, двічі. Це ВІП-вулиця, в якої прав вдвічі більше, ніж у будь-якого іншого громадянина України.

Члени виборчих комісій стверджують, що про такі вулиці їм нічого не відомо. "Зеленої немає, Садової немає... Я ніколи не чула про таку вулицю", - заявляє Людмила Чеснякова, член однієї з виборчих комісій селища Коцюбинське.

Очільниця місцевого державного реєстру виборців Олена Стадухіна нічого протизаконного не помітила:

"Це нові вулиці. Там може не проживати ніхто. Якщо людина раптом пропишеться - потрапить на виборчу дільницю".

Оскільки саме селищна влада передала на реєстрацію адреси нових невідомих будинків -журналісти телеканалу СТБ вирішили поцікавитись у голови селищної ради Вадима Садовського, як можна прописатись у лісі й що це за нові вулиці.

"Вулиці названі...", каже Садовський. А на питання "Де вони знаходяться? В лісі?", спокійно визнає: "І в лісі теж".

Селищний голова стверджує, що виборців і будинків у лісі поки немає. На питання, як же будинки з'явилися у держреєстрі, пояснює: ці будинки вносив до реєстру не він сам, а його підлеглий.

Підлеглий селищного голови Олександр Товкач, який і подав відомості, з журналістами спілкуватись відмовився. Лише зазначив: "Ніхто не знає ці вулиці - давайте закінчимо розмову... У мене справа...". Хоча не на камеру визнав, що у лісі будинків нема. Лише дерева.

Юрист Андрій Нечипоренко не бачить законних підстав для внесення до списку будинків, яких не існує, та включення їх до складу виборчих дільниць.

Якщо у списку виборців є перелік з неіснуючими будинками, у день виборів може з'ясуватися, що такі будинки "густонаселені" і їхні "мешканці" взяли активну участь у голосуванні.

"За законом, сільський, селищний, міський голова подають щоквартально інформацію про нові вулиці та будинки до органу ведення Державного реєстру виборців. Але не можна подавати інформацію про номери будинків, якщо цих будинків не існує. А тут подано номери ніби щодо дійсно існуючих будинків", - пояснив адвокат.

"У такому випадку людина може бути включена у список виборців на підставі рішення суду, рішення дільничної комісії або органу ведення Державного реєстру виборців. Якщо такі рішення є, то їх зобов'язані включити у список виборців. Отримання таких рішень - це питання виборчих технологій", - стверджує він.

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко від журналістів СТБ дізнався про нові вулиці, зазначені в "Ірпінському віснику", і висловив готовність до виборів вирішити це питання:

"Вилучили газету. Надруковані неіснуючі вулиці з неіснуючими будинками. Будемо передавати в прокуратуру. Два-три дні. Ми встигнемо".

Своє слово вже встиг сказати і президент Віктор Ющенко:"Ми повинні пам'ятати, якщо до цього пройшло відповідне до процедури виділення цієї землі на баланс селищної ради і якщо в селищній раді було проведене загальні збори і по яких було проведене дане рішення, то нас чекає багато проблем".

"За білками стоять не депутати селищної ради - це стрілочники. За цим стоять немало народних депутатів з мандатами недоторканості", - переконаний президент.

Ющенко на прес-конференції пообіцяв, що вже у середу на місце виїде спеціальна група представників Генеральної прокуратури. Станом на першу половину середи обіцяного доручення президента у Генпрокуратурі немає.

Журналістське розслідування триває.

P.S. Тим часом в інтернеті у вівторок з'явилося повідомлення про оптовий продаж землі в лісі в Коцюбинському.

Автор повідомлення пропонує "ексклюзивну" земельну ділянку з лісом площею 8га під будівництво котеджного містечка за 4 мільйони 400 тисяч доларів.
Скрін-шот з сайту est.ua

"Розкішний екологічно чистий район у мальовничому місці, зручна транспортна розв'язка. Асфальтовий під'їзд. 10хв. ст. метро "Академмістечко". Акти під будівництво й обслуговування житлового будинку. Газ, електрика на ділянці. Ідеальне місце для життя і відпочинку. Документи готові до продажу", йдеться в повідомленні.

Олег Боровий

Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Новини Приірпіння | Переглядів: 974 | Додав: Відкрите_коло | Теги: ліс, Коцюбинське | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Друзі сайту

Архів записів

Copyright MyCorp © 2024