irpin.at.ua
Пт, 29.03.2024, 02:00
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гость | RSS

Меню сайту

Categories
Бізнес [13]
новини бізнесу
Економіка [51]
Новини економіки
Спорт [30]
Новини спорту
Політика [84]
Новини політичного життя
Новини Приірпіння [119]
Цікаво!!! [57]
Досьє Ірпінчан [14]
Досьє Українців [6]
Досьє [7]
Нерухомість [6]
Освіта [4]
Культура [18]
Тут все, що стосуєтья подій в світі культури, причому не тільки Ірпеня, а в Ойкумені

Mini chat
100

Counter

Головна » 2010 » Жовтень » 5 » Суд узаконив дерибан землі та вирубку лісу
Суд узаконив дерибан землі та вирубку лісу
15:07

Суд узаконив дерибан землі та вирубку лісу навколо смт. Коцюбинське

16 вересня 2010 року Ірпінська міська організація Всеукраїнського об’єднання "Свобода" підтримана Київською міською організація Всеукраїнського об’єднання "Свобода" разом з коцюбинською та біличанською громадами провели пікетування Київського апеляційного адміністративного суду з вимогою не допустити вирубку Біличанського лісу.

Селищний голова смт Коцюбинське Садовський увійшов в змову з депутатами селищної ради, та впливовими людьми в Київській міськраді і Київоблраді. Таємними рішеннями селищної ради він виділив велику кількість земельних ділянок, які фактично є лісом. 100 гектарів землі, поділені на 500 ділянок, коцюбинська селищна рада роздала «потрібним людям» – близько 400 ділянок – мешканцям інших областей, а решту – депутатам селищної ради, їхнім родичам та «корисним людям». 16 вересня у Київському Адміністративному адміністративному суді відбулося друге слухання у справі щодо незаконного виділення земель.   Стороною, що подала позов, є прокуратура Київської області.

Пікетувальники тримали гасла: «Любіть Україну, або ідіть геть!», «Ні злочинній вирубці !», «Громада проти незаконних забудов!».
Також, учасники акції розгорнули біля суду панно «Так було – так є – так буде» із зображенням зеленого лісу, лісу, що вирубується та пеньків. Панно символізує майбутнє коцюбинського лісу.

Крім того, учасники акції розгорнули біля суду композицію: на панно зображена плаха для страти з тінню ката. Поруч на білому фоні свободівці встановили пеньок на якому лежав стовбур багатолітнього дуба з встромленими в нього засобами знищення лісу(сокира, тесак та столярна пила). З місць ураження дерева текла кров. Надпис на пано «Хіба є різниця?» спонукав замислитись про наше майбутнє, та майбутнє наступних поколінь. 









«Міжгір’я, парк Горького в Харкові, схили Дніпра в Києві, ліс навколо Коцюбинського в Києво-Святошинському районі - чи не це важливі віхи „великої” ходи нової влади? Янукович, Кернес, Черновецький, Садовський – чи не вони користаються з програми «Україна для людей»?
«Близько 100 гектарів лісу потайки роздано депутатами селища Коцюбинське у приватну власність особам з інших областей. Майже півтисячі громадян східних областей безкоштовно отримали документи на право власності на ділянки лісу, приблизно 10-15 соток кожна, в межах міста Київ (лісом опікується КП Святошинське лісово-паркове господарство). Під документами – печатка селищної ради та особистий підпис її голови Вадима Садовського. За чутками, - кажуть місцеві жителі, - коцюбинські „дерибанщики” мають високих покровителів, а неофіційна ціна ділянки складає 5-10 тисяч доларів за сотку», - зазначив під час виступу заступник голови Ірпінської міської організації ВО «Свобода» Ігор Домбовський.
Свободівець також повідомив, що, будучи присутнім на попередньому засіданні, 2 вересня, коли Київський апеляційний адміністративний суд розглядав справу за позовом Прокуроратури щодо скасування рішень Коцюбинської селищної ради, відчувалась погана підготовка прокуратури. Саме тому селищна рада, вже другий рік відчуває себе безкарною через неефективний захист інтересів України прокуратурою в суді!
«Також,- як зазначає Ігор Домбовський,- не орієнтувався, а просто кажучи «клеїв дурня», у справі і представник облдержадміністрації. Він демонстрував відсутність позиції, постійно зазначаючи позицію Облдержадміністрації «на розсуд суду». А представника КМДА, який також прийшов не підготовлений, взагалі не долучили до слухання. Вочевидь, рішення суду було –замовлене.»
«Судові слухання і в першій і в апеляційній інстанціїї це фарс за сценарієм приказки "Рука руку миє". Прокуратура м. Києва не захищає інтереси громади Києва, а всі зверенння пересилає прокуратурі м. Ірпеня. Тому, пасивний позов без доказів - і перемога розкрадачів лісу, є закономірним результатом діяльності окупаційної влади в київській області. Дуже розраховую на прозріння простих громадян, у яких вкрали їх місце відпочинку та принизили їх людську гідність»- сказав свободівець
Після того, як суд ухвалив рішення на користь коцюбинської адміністрації пікетувальники розгорнули гасла «Ні неправосудним рішенням!», «Очистимо владу – буде порядок!», «Геть продажних суддів!».
Коли ж після засідання з’явилися представники коцюбинської селищної влади, які виступали на стороні відповідача, пікетувальники почали скандувати «Ганьба!».
Перед учасниками акції виступила представниця коцюбинської громади Юлія Васіна. Вона розповіла про те, що коцюбинці вкрай обурені розкраданням земель та вирубкою лісу та не покинуть відстоювати свої права. Також пані Юлія подякувала ВО «Свобода» за те, що це єдина політична сила, яка підтримує коцюбинчан у боротьбі проти злочинної влади.
"Звертаємось до ВО "Свобода" за допомогою, бо нам вже немає до кого звертатись. Ми втратили всяку надію на справедливість. Влада нас не чує, прокуратура нам "замилює очі", суди нас ігнорують!" - кажуть присутні на акції коцюбинчани, доведені до відчаю своєю багатолітньою боротьбою з "земельним спрутом"-сказала Юлія.
Як відомо, що після першої акції протесту, яка була проведена 26 червня Ірпінською міською організацією Всеукраїнського об’єднання "Свобода, селищний голова вперше за свою каденцію прозвітував перед громадою про свою роботу.
А за день до слухань селищний голова щоб запобігти обуренню громади він влаштував виставу з «громадськими слуханнями», куди запросив обдурених його обіцянками місцевих мешканців, що сподіваються на отримання ділянок по 10 соток (нібито він це зробить у випадку його переобрання).  «Якщо київську громаду купили на гречку, то коцюбинців – за порожні папірці» - сказав свободівець.

ВО Свобода і надалі буде підтримувати коцюбинську та київські громади у їх боротьбі за збереження лісу.


Іван Горич.

Категорія: Новини Приірпіння | Переглядів: 978 | Додав: irpin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 Братела  
0
единственная политсила которая помогает Громаде, в этой "зеленой" войне - это Свобода!!! молодцы ребята! так держать!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Друзі сайту

Архів записів

Copyright MyCorp © 2024