irpin.at.ua
Чт, 18.04.2024, 15:28
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гость | RSS

Меню сайту

Categories
Бізнес [13]
новини бізнесу
Економіка [51]
Новини економіки
Спорт [30]
Новини спорту
Політика [84]
Новини політичного життя
Новини Приірпіння [119]
Цікаво!!! [57]
Досьє Ірпінчан [14]
Досьє Українців [6]
Досьє [7]
Нерухомість [6]
Освіта [4]
Культура [18]
Тут все, що стосуєтья подій в світі культури, причому не тільки Ірпеня, а в Ойкумені

Mini chat
100

Counter

Головна » 2011 » Вересень » 2 » Вишгородська районна рада за безцінь віддала Межигір'я Януковичу!!!
Вишгородська районна рада за безцінь віддала Межигір'я Януковичу!!!
18:41
2 вересня 2011 року 10 сесія Вишгородської районної ради VI скликання розглянула питання про затвердження оцінки 105 гектарів землі на території Новопетрівської сільської ради. Ця ділянка відома в народі як сумнозвісне "Межигір'я Януковича".

Начальник управління держкомзему у Вишгородському районі Рачинський О. С. та голова постійної комісії районної ради з питань земельних відносин та агропромислового розвитку Туркеня Ю. Г. (до речі, останній є зятем колишнього БЮТівця – "курячого магната" Євгена Сігала) запропонували депутатам затвердити оцінку в 6,82 грн. за м. кв. (тобто 7136289,19 грн. за 104,6107 га.).

Присутній депутат-свободівець – керівник Аналітичної служби ВО "Свобода" Юрій Левченко – звернувся до депутатського корпусу із закликом не ухвалювати такі ганебні рішення. Він роз'яснив, що коли в Вишгородському районі, в 20 хвилинах їзди від Києва, землі продають за сотні та тисячі доларів за сотку, то оцінювати 100 гектарів чудової заповідної зони на берегах "київського моря" за 7 мільйонів грн. є звичайним знущанням над людьми. До речі, першим питанням в порядку денному сесії був звіт голови РДА Приходька О. О. за перше півріччя, в якому неодноразово згадувалося, з якими проблемами влада знаходить кошти для ремонту лікарень, шкіл, зарплат бюджетникам тощо. Одночасно, з такою оцінкою Межигір'я місцевий бюджет недоотримає щонайменше 9 млн. грн. річної орендної плати. Більше того, ця оцінка, цілком імовірно, може бути використана як аргумент у недалекому майбутньому для заниження ціни Межигір'я при його остаточній передачі Януковичу.

Єдине пояснення, на яке спромоглися чиновники, було сміхотворне твердження про те, що цільове призначення землі, яку орендує ТОВ "ТАНТАЛІТ", є рекреаційне – під якийсь ефемерний комплекс відпочинку, й тому законодавство дозволяє оцінювати цю землю дешевше. Цікаво було би поспілкуватися з "курортниками" з цього "комплексу відпочинку".

Тим не менше, жодні аргументи свободівця не вплинули на настрій у залі, що й не дивно, з огляду на історію голосувань Вишгородської райради (http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/019248/). Також окремим рішенням райрада відхилила вимогу Юрія Левченка проводити голосування за земельне рішення поіменно – очевидно, місцеві "землевпорядники" бояться, що за такі рішення доведеться відповідати в майбутньому.

Отже, врешті-решт, після тривалих дебатів, районна рада все ж таки здала за копійки Межигір'я Януковичу. З 44 присутніх депутатів 38 голосували "за", 2 "утрималися", й лише 4 (серед них – фракція ВО "Свобода" у повному складі – 2 свободівця, та 2 із 7 депутатів фракції партії "УДАР") проголосували "проти", й це при тому, що в райраду пройшли 20 депутатів з так званих "опозиційних партій".

"Хай сьогоднішнє голосування залишиться на совісті тих, хто так відверто обдурює свій власний народ задля вгамування забаганок свого господаря. Вони побоялися поставити підписи під своїм вибором, але це їх не врятує. У майбутньої соціал-національної революції буде достатньо інструментів "освіжити пам'ять". Незабаром вся Вишгородщина буде знати, як дешево її обранці оцінюють народну землю й кому її за безцінь віддають." – заявив після сесії член Політради ВО "Свобода" Юрій Левченко.
Прес-служба Ірпінської міської організації ВО "Свобода"
Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Категорія: Політика | Переглядів: 1009 | Додав: irpin | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Друзі сайту

Архів записів

Copyright MyCorp © 2024