irpin.at.ua
Пт, 19.04.2024, 13:21
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гость | RSS

Меню сайту

Categories
Бізнес [13]
новини бізнесу
Економіка [51]
Новини економіки
Спорт [30]
Новини спорту
Політика [84]
Новини політичного життя
Новини Приірпіння [119]
Цікаво!!! [57]
Досьє Ірпінчан [14]
Досьє Українців [6]
Досьє [7]
Нерухомість [6]
Освіта [4]
Культура [18]
Тут все, що стосуєтья подій в світі культури, причому не тільки Ірпеня, а в Ойкумені

Mini chat
100

Counter

Головна » 2009 » Листопад » 6 » ЗАТ "Коцюбинська селищна рада" працює в темну
ЗАТ "Коцюбинська селищна рада" працює в темну
19:52

6 листопада відбулася чергова сесія сесія Коцюбинської селищної ради.

На засідання самоврядного органу з метою контролю завітали громадські активісти, автори сайту http://kotsubynske.org.ru/ Микола Єременко та Олексій Туровський.

Це стало справжнім шоком для депутатів. Не звиклі працювати відкрито, вони перейшли на вереск, а то й відверте хамство.

Втім, зовсім нахабно вигнати із зали представників громади слуги народу не наважилися. За пропозицією селищного голови вони вирішили у відкритому режимі розглянути лише частину питань. Решту ж - подалі від народного спостереження.

Засідання розпочалося з бідкання. Бідкався селищний голова Вадим Садовський з приводу того, що кожне з провідних підприємств селища через кризу зменшило надходження в бюджет в середньому на 200-300 тисяч гривень.

За словами голови, на сьогодні нічим платити заробітну платню працівникам дитячих садків, закладів культури, спорту. Більше того, навіть для самих працівників селищної ради грошей немає. Мовляв зусиллями держказначейства рахунки селищної ради були заарештовані, бо вона 10 місяців підряд брала позичку на оплату праці своїх посадовців, і не віддала нічого.

Розглянувши стан виконання селищного бюджету, депутати перейшли до земельних питань. Найперше вони проявили корпоративну солідарність і допомогли боротися з економічної кризою своєму колезі депутату Петру Карманюку (обраний від будинків № 6 та 6/2 по вул. Пономарьова) – виділили йому земельну ділянку під будівництво крамниці терміном на 25 років.

Після того, як світле ділове майбутнє Карманюка було забезпечене, слуги народу заходилися продовжувати договори оренди на землю, проте вже приватним підприємцям з числа простих смертних. Термін оренди для таких осіб суттєво відрізнявся, і становив в середньому 2-3 роки.

Закінчилася перша половина засідання передачею на баланс «Укропт-мастер-Енерго» придахової міні-котельні одного із будинків. Його адреса через присутність спостерігачів так і не була озвучена. Втім, невдовзі актив селища її з’ясує. Єдине можна сказати тепер напевне, відтепер його мешканці платитимуть за тепло 5-6 грн. за квадратний метр. (Для порівняння мешканці будинку №5 по вул. Паризької Комуни, де успішно діє ОСББ, сплачують всього 2, 35 грн.)

Після перерви розпочалася закрита частина сесійного засідання. Громадські активісти селища вважають, що якщо все робити відповідно до закону і по-чесному, то відповідно й не буде чого приховувати. А, якщо втілювати вжиття афери, то й доводиться робити їх закрито, подалі від поглядів своїх же виборців.

От і виникає питання: що ці обранці 6 листопада вже такого роздерибанили, ради чого треба було вигнати з зали засідань авторів сайту www.kotsubynske.org.ru?

Невдовзі, творчий колектив порталу все з’ясує. І, як би цього не хотілося селищному голові та депутатському корпусу, але згодом кожне рішення, кожен проект рішення селищної ради та її виконкому будуть поставлені під контроль. Працювати в темну селищна рада більше не буде.

Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Новини Приірпіння | Переглядів: 1809 | Додав: Відкрите_коло | Теги: Коцюбинське, селищна рада, Садовський | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Друзі сайту

Архів записів

Copyright MyCorp © 2024